2021-07-12 07:31Pressmeddelande

Världsunikt dubbelt guld till Hernö Gin i IWSC.

Som enda gindestilleri i världen belönas Hernö Gin med två guld i International Wine & Spirit Competition, IWSC, den största och mest prestigefulla internationella tävlingen inom vin och spritdrycker. Juryn bedömer att både Hernö Gin och Hernö Old Tom Gin representerar excellens med utmärkt smakbalans som skiljer sig från mängden.

– Det här tävlingen är den mest prestigefulla i branschen och tongivande internationellt. Vår Old Tom fortsätter med det här guldet att placera sig i det absoluta toppskiktet i ginvärlden, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

– Jag känner stor ödmjukhet inför de båda gulden som är ytterst få förunnade att uppnå, tillägger han.

Belönas med guld för smaklig excellens.
Juryn bedömer att Hernö Old Tom Gin och Hernö Dry Gin representerar excellens med utmärkt smakbalans. Samt att smakupplevelsen sticker ut i konkurrensen.

– En exemplarisk Old Tom med doft av cederträ, hasselnöt och citronzest. Den friska, rena smaken visar ett sällsynt djup och blir rundare av en subtil sötma innan ett avslut med svartpeppar och exotiska kryddor. Så beskriver juryn upplevelsen av Hernö Old Tom Gin, förklarar Jon.

Hernö Old Tom Gin har tidigare belönats med guld samt en Trophy för bästa gin i Asien i IWSC. Hernö Gin som helhet har genom åren fått en rad andra fina utmärkelser i tävlingen: Årets destilleri i världen två år i rad, årets mikrodestilleri, världens bästa London Dry Gin, världens bästa gin till en gin och tonic samt världens bästa nutida gin.

Extra älgört tillför sötma till Hernö Old Tom Gin.
Hernö Old Tom Gin har samma grundrecept som Hernö Dry Gin, men innehåller litet extra älgört för ökad sötma. Efter destillering tillsätts en gnutta socker, vilket är utmärkande för just gintypen Old Tom som har anor från 1800-talets England.

– Det finns en anektot bakom katten på vår flaska: Under en tid då gin var en förbjuden dryck i England markerade illegala pubar med en svart träkatt att gin fanns både till försäljning och förtäring, berättar Jon.

Vi sticker ut i årets tävling som det enda gindestilleri i världen som får två guld. Med detta befäster vi Hernö Gins position på marknaden, ökar kännedomen ytterligare och stärker vårt varumärke på den internationella marknaden, avslutar Jon.


Ämnen: Priser

Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpan- norna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren