2018-10-26 10:00Pressmeddelande

Hernö Gins grundare Jon Hillgren nominerad till EY Entrepreneur Of The Year.

null

När Ernst & Young utser årets mest framgångsrika entreprenör i världen, EY Entrepreneur Of The Year, är Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin, en av de svenska kandidaterna i region norr. Regionfinalen avgörs den 6 november i Sundsvall och är en av sex regionfinaler i landet då juryn avgör vilka vinnare som går vidare till den nationella finalen i Stockholm i januari.

– Bara att bli nominerad till det här prestigefulla priset tillsammans med flera andra tongivande entreprenörer i regionen är ju en vinst i sig. Det är en stor ära och ett kvitto på att vi jobbar rätt, säger Jon Hillgren.

Internationell utmärkelse för entreprenörer.

EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Med insikten om att framgångsrika entreprenörer stimulerar ekonomisk tillväxt arrangerar EY årligen utmärkelsen i syfte att synliggöra entreprenörer, öka intresset för entreprenörskap och inspirera morgondagens entreprenörer. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i 140 städer och i fler än 60 länder.

– För att bli nominerad ska man ha grundat ett företag som varit aktivt i minst fem år och ha en omsättning på tio miljoner alternativt ha tio anställda. Där är vi ju i dag, konstaterar Jon.

Urvalsgrund som vilar på sex pelare.

En oberoende jury granskar de nominerade entreprenörerna utifrån sex kriterier: Entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande. Med nomineringen står det klart att Jon Hillgren uppfyller urvalsgrunden på samtliga områden.

– Med den starka övertygelsen att inget är omöjligt jobbar jag och mitt team strategiskt för att fortsätta skapa världens bästa gin och nå nya marknader i världen. Vi har utvecklat ett internationellt varumärke mitt ute på den svenska landsbygden där vi bidrar positivt till såväl sysselsättning som destinationsutveckling med goda ekonomiska resultat. Såklart hoppas jag att våra samlade ansträngningar tar Hernö Gin vidare till den nationella finalen i nästa steg, avslutar Jon.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren