2023-12-01 09:50Pressmeddelande

Smakstark världsmästare stannar på toppen

Hernö Navy Strength x2

För fjärde gången vinner Hernö Gin en Taste Master i The Spirits Business The Global Gin Masters. Och det är ingen mindre än fjolårsmästaren Hernö Navy Strength Gin som återigen tar hem världsmästertiteln. En bedrift som ställer Hernö Gin och Hernö Navy Strength Gin i särklass på världstoppen.

– Vilken dunderpresent till vår tioårsjubilar! Hernö Navy Strength Gin fyller ju ett decennium och är med detta inte bara Sveriges äldsta navy strength gin utan också Världens bästa gin. Det blir dubbelt firande av vår dubbla smakmästare, konstaterar Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin.

Hernö Gin blev regerande smakmästare i The Global Gin Masters redan 2020 då Hernö Old Tom Gin vann sin andra Taste Master. Något som inget annat gin i världen gjort. Därmed är det dubbelt Hernö på tronen. Faktum är att inget annat destilleri vunnit titeln mer än en gång.

– Hernö Navy Strength Gin var det första svenska navy strength ginet när den lanserades 2013. En bortglömd gintyp som jag tyckte förtjänade en chans. Många skräms av den höga alkoholhalten men överraskas av just smakrikedomen när de testar den, berättar Jon.

Bland 541 deltagande ginsorter från hela världen delades 43 Masters ut. Av dessa gick åtta Master till Hernö Gin och hela tre av dessa tilldelades Hernö Navy Strength Gin som alltså även utses till tävlingens totala vinnare och årets Taste Master.


Ämnen: Priser

Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren