2022-12-02 07:00Pressmeddelande

Ny världsmästartitel. Hernö Navy Strength Gin regerar i ginvärlden.

Hernö Gin har utsetts till världens bästa gin varje år sedan 2015. Och trenden håller i sig. Nu utses Hernö Navy Strength Gin till världens bästa gin i The Spirit Business The Gin Masters 2022 och seglar hem med tävlingens Taste Master. Det innebär att Hernö Gin behåller positionen som regerande världsmästare på toppen i ginvärlden för åttonde året i rad.

– Det här är tredje gången som Hernö Gin vinner en Taste Master. Inget annat destilleri i världen har vunnit priset mer än en gång. Ja, ni fattar, det här är stort!, säger Johan Wester, tävlingsansvarig på Hernö Gin.

– Det känns som att orden inte riktigt räcker till för att beskriva det som sker om och om igen. Sedan 2015 har vi kammat hem minst en världsmästartitel årligen i någon av de fem största internationella tävlingar där vi deltar, tillägger Jon Hillgren, Master Distiller och grundare av Hernö Gin.

Hernö Navy Strength Gin vinnare bland 65 finalister.
Den första juli i år berättar Hernö Gin att Hernö Navy Strength Gin föräras en av de åtta mästartitlar som tilldelas destilleriet i The Spirit Business The Gin Masters 2022. Bland 615 deltagande ginsorter från hela världen delas det ut 65 Masters. Dessa genomgår under hösten en finalrunda med nya blindprovningar och bland finalisterna utses Hernö Navy Strength Gin till det godaste ginet av alla.

– Hernö Navy Strength Gin utses med andra ord till total vinnare i tävlingen, världens bästa gin, av en jury som består av internationella experter och representanter från branschen. Årets Taste Master är ett bevis på att vi behåller positionen i världstoppen och jag är så otroligt stolt, jublar Jon.

Regerande världsmästare i åtta år.
– För att åskådliggöra storheten i det vi försöker berätta har vi skapat ett diagram som visar samtliga världsmästartitlar sedan 2015, förklarar Johan:

Hernö Gin is awarded Best Gin in the World every year since 2015.Se bifogad PDF för detaljerad information om världsmästartitlar
och förklaring av diagrammet..

Starkt flaggskepp seglar in på världstoppen för första gången någonsin.
Hernö Gin har utsetts till världens bästa gin tolv gånger i obruten svit de senaste åtta åren och det är första gången i historien som Hernö Navy Strength Gin har den stora äran.

– Det värmer litet extra att det är världsmästarpremiär för vårt starkaste flaggskepp som är en unik smakbärare med sin högre alkohalhalt. En bartenderfavorit som börjar hitta in i allas vardagsrum. Den här utmärkelsen kommer att bidra till ytterligare ökad kännedom om produkten i världen och det är mycket glädjande, avslutar Jon.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren