2021-05-05 04:42Pressmeddelande

Hernö Navy Strength Gin tar hem Double Gold i USA. Guld fem år i rad.

Hernö Navy Strength Gin seglar in med flaggan i topp och vinner Double Gold i The San Francisco World Spirits Competition 2021. Hernö Gin föräras dessutom ett Gold för femte året i rad i tävlingen som är en av världens mest inflytelserika i branschen. Årets guld föräras destilleriet för Hernö Old Tom Gin.

­– Totalt sett över de senaste fem åren har vi vunnit guld varje år, varav tre år för Hernö Old Tom Gin och två år för Hernö Dry Gin. Därför är det extra roligt att Hernö Navy Strength Gin går in och dominerar i år med en Double Gold som är den högsta valören i tävlingen, berättar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Hernö Gin gör sin största guldskörd någonsin i tävlingen.
Det är första gången sedan Hernö Gin började tävla i San Francisco World Spirits Competition som destilleriet vinner både ett Gold och ett Double Gold ett och samma år.

– Vi gör med andra ord vårt bästa tävlingsresultat någonsin i denna tävling, konstaterar Jon.

Erkända experter och utmärkelser, vars vitsord väger tungt internationellt.
Blindprovningar har genomförts av en jury som består av drygt fyrtio namnkunniga experter från branschen och tävlingen är den största i sitt slag i USA.

– Utmärkelserna är inte bara en belöning för hårt arbete i destilleriet, utan även internationellt erkända kvalitetsstämplar som understryker väl utfört hantverk, exceptionell kvalitet och god smak, säger Jon.

– Det här är för oss viktiga erkännanden som hjälper Hernö Gin komma in på nya marknader där vi är relativt okända och där importörer går på juryns vitsord samt de medaljer vi förärats, tillägger han.

Hernö Gin finns i dag på drygt trettio olika marknader världen över, där Hernö Old Tom Gin är en mer etablerad produkt än Hernö Navy Strength Gin. Förhoppningen är att resultatet i årets San Francisco World Spirits Competition ska stärka positionen för Hernö Gins mest alkoholstarka produkt samt bartenderfavorit på den internationella marknaden.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpan- norna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren