2021-12-03 09:44Pressmeddelande

Hernö Gin världsmästare i The Gin Masters 2021.

Hernö Gin är årets Gin Grand Master i The Gin Masters 2021. Utmärkelsen utgör beviset på att Hernö Gin presterat bäst i årets tävling. Av trettiosju mästartitlar tar Hernö Gin hem sju och utöver dessa tretton guld. Med en total på tjugotre utmärkelser sätter Hernö Gin nytt rekord i tävlingen och sätter dessutom rekord som det destilleri som tagit hem flest mästartitlar någonsin under ett och samma år.

Det är fjärde gången destilleriet utropas till världsmästare i The Gin Masters sedan tävlingsframgångarna tog fart 2013. Under en lunchceremoni i London under torsdagen den 2 december har Hernö Gins representanter Kirsty Loveday och Rachel Wright från Love Drinks den stora äran att ta emot hedersbeviset i form av en statyett i kristall och samtliga diplom.

– Otroligt! Jag är glad att vi var två representanter för Hernö Gin på plats, det krävdes för att ta emot hela högen med diplom och den fina statyetten, skrattar Kirsty Loveday och beskriver situationen på scenen som lätt kaotisk i glädjeyran som uppstod.

Tar hem årets världsmästartitel i The Gin Grand Masters.
Tävlingens Grand Master tilldelas Hernö Gin som i årets tävling vunnit flest mästartitlar och flest utmärkelser i tävlingen totalt sett. Detta i stark konkurrens bland årets totalt 472 bidrag.

– Vi har sedan tidigare förärats tre Gin Grand Masters i tävlingen och känslan av att få ännu en kan närmast beskrivas som en blandning av total eufori och stor ödmjukhet inför att ha den stora äran, kommenterar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

– I en mycket prestigefull internationell tävling som denna där konkurrensen ökar i takt med att ginboomen i världen fortsätter kan det inte annat än anses som en stor bedrift att vinna tävlingen totalt sett, tillägger han.

Slår alla rekord historiskt sett i tävlingen.
På Midsommarafton kom beskedet från The Gin Masters att Hernö Gin förärades sju av årets trettiosju mästartitlar och utöver dessa tretton guld. Genom att vinna nära en femtedel av årets Masters överträffade Hernö Gin sin egen position som det mest prisade destilleriet i tävlingens historia under ett och samma år.

– Hernö Gin kan nu summera ihop trettiofyra Masters, fyra Gin Grand Masters samt två Taste Masters genom åren i tävlingen, summerar Johan Wester, tävlingsansvarig på Hernö Gin.

– När en jury bestående av internationella specialister och branschexperter åter igen enas om att vårt gin håller världsklass blir man ju lycklig. Något måste vi ju göra rätt år efter år. Och jag tror att det handlar om att vi strävar efter att skapa ett gin som vi själva känner i själ och hjärta att det är världens godaste. Vi älskar att göra det vi gör och den passionen är grunden till allt på Hernö Gin. Kanske är det så att det avspeglar sig i den färdiga produkten, avslutar Jon.

ÅRETS MASTERS OCH GULD I TÄVLINGEN:
Hernö Gin: Gin Grand Master 2021
Hernö Dry Gin: 1 Master, 3 Gold.
Hernö Old Tom Gin: 2 Master, 1 Gold.
Hernö Pink BTL Gin: 1 Master, 3 Gold.
Hernö Juniper Cask Gin: 1 Master, 2 Gold.
Hernö Navy Strength Gin: 1 Master, 2 Gold.
Hernö Gin 47: 1 Master, 2 Gold.
Hernö Sloe Gin: 1 Gold.
SUMMA: Årets Grand Master. 7 Masters. 13 Gold.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpan- norna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren