2021-07-01 04:59Pressmeddelande

Hernö Gin överträffar eget rekord i The Gin Masters.

 ­– I have never seen anything like this, what the devil is going on?
Så inleder representanten för The Spirit Business Gin Masters samtalet när han ringer Hernö Gin för att personligen meddela årets tävlingsresultat. Av trettiosju möjliga mästartitlar tar Hernö Gin hem sju och utöver dessa tretton guld. Därmed överträffar Hernö Gin fjolårets rekord i en tävling där konkurrensen ökat med dubbelt så många bidrag 2021.

I fjol skrev Hernö Gin historia i The Gin Masters med sex Masters, två Guld och årets Taste Master. I år föräras Sveriges ledande gindestilleri hela sju Masters och tretton Guld. Tävlinges Taste Master utses i oktober.

– Nära en femtedel av årets Masters går till Hernö Gin. Är det här på riktigt? Vi överträffar vår egen position som det mest prisade destilleriet i tävlingens historia med råge, konstaterar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Hernö Gins fem ordinarie produkter prisas med Master.
Det är första gången som Hernö Gins samtliga ordinarie produkter föräras med den högsta möjliga medaljen i samma tävling.

– Vi är historiska i flera tävlingar nu. Förra året utsågs vi till världens bästa Gin & Tonic av IWSC för andra gången samt var det första destilleriet i världen som nominerats till årets ginproducent tre gånger, fortsätter Jon.

Dubbla Master till Hernö Old Tom Gin.
Hernö Old Tom Gin har skapat en tradition av att vinna de högsta utmärkelserna i de stora internationella tävlingarna och är flerfaldigt prisad som världens bästa gin. Årets Gin Masters är inget undantag med Master i såväl Old Tom-kategorin som Microdistillery-kategorin och därtill två guld.

– Hernö Old Tom Gin kan nog med all säkerhet skrivas in i ginhistorien som tvåfaldig Taste Master i Gin Masters samt tvåfaldigt utsedd till världens bästa gin i World Gin Awards. Så bra resultat har jag inte lyckats hitta hos någon annan gin, berättar Johan Wester, destillatör och tävlingskoordinator på Hernö Gin.

Världens första enfatslagrade gin, mästare i Ultra Premium-klassen.
Ett annat gin som genom åren kammat hem många betydande titlar är Hernö Juniper Cask Gin som i år tar hem en Master i Gin Masters Ultra Premium-klass samt ett guld.

– Med titlar som Contemporary Gin från IWSC, World’s Best Matured Gin, WDA, och hela fyra Masters sedan tidigare är världens första enfatslagrade gin en framgångssaga, konstaterar Johan.

Finalrunda i oktober då årets Taste Master utses.
Hernö Gins unika framgång i årets Gin Masters gör att destilleriet nu kan summera ihop 34 Masters, tre Gin Grand Masters samt två Taste Masters genom åren i tävlingen. I oktober hålls finalen där en enda Taste Master utses bland de 37 ginsorter som i år fått en Master i stark konkurrens bland 472 bidrag.

– Om vi föräras årets Taste Master blir det tredje gången som vi intar positionen som världens bästa gin enligt Gin Masters. Det återstår att se, så håll tummarna för oss, avslutar Jon.

ÅRETS RESULTAT/VALÖRER.
Hernö Dry Gin: 1 Master, 3 Gold.
Hernö Old Tom Gin: 2 Master, 1 Gold.
Hernö Pink BTL Gin: 1 Master, 3 Gold.
Hernö Juniper Cask Gin: 1 Master, 2 Gold.
Hernö Navy Strength Gin: 1 Master, 2 Gold.
Hernö Gin 47: 1 Master, 2 Gold.
Hernö Sloe Gin: 1 Gold.
SUMMA: 7 Masters, 13 Gold.

 


ÅRETS MASTERS/KATEGORI
Hernö Dry Gin: Ultra Premium Master.
Hernö Old Tom Gin: Microdistillery Master och Old Tom Master.
Hernö Pink BTL Gin: Microdistillery Master.
Hernö Juniper Cask Gin: Ultra Premium Master.
Hernö Navy Strength Gin: Organic Master.
Hernö Gin: Microdistillery Master.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpan- norna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren