2019-07-30 10:00Pressmeddelande

Världens bästa fatlagrade gin bärgar ytterligare ett guld i International Wine & Spirit Competition.

null

Hernö Juniper Cask Gin belönas med Gold Outstanding av juryn för International Wine & Spirit Competition, IWSC, en av världens mest etablerade tävlingar inom vin och spritdrycker. Samma produkt utsågs tidigare i år till världens bästa fatlagrade gin 2019.

– Allt fler upptäcker gin som en kvalitetsprodukt som är god att njuta av som den är. Därför känns det extra roligt att vår enfatslagrade gin som är avsedd att avnjuta i det lilla glaset når stora framgångar i år, summerar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

– Jag är oerhört glad och tacksam över att juryn för en etablerad tävling som som denna tycker att Hernö Juniper Cask är guld värd. I femtio år har en utmärkelse från IWSC varit ett kvalitetsmärke med hög status. Detta är värt att fira, tillägger han.

Världens bästa fatlagrade gin 2019.

Den 21 februari i år förärades Hernö Juniper Cask Gin också World’s Best Matured Gin 2019 vid World Gin Awards.

– Det var en helt sagolik kväll. I ena sekunden hade jag den stora äran att ta emot priset för vår juniper cask. Strax därefter fick jag veta att jag blivit invald i Gin Hall of Fame som en av endast tre personer i världen, minns Jon.

Världens första gin lagrad på enfat.

Hernö Juniper Cask Gin är världens första gin lagrad på enfat och är flerfaldigt belönad för sin utsökta karaktär genom åren.

– Vi låter Hernö Gin mogna trettio dagar på enfat och späder den sedan med vatten från egen källa till 47%, berättar Jon.

Fatlagringen ger mer intensiva toner av enbär som rundas av med lång och harmonisk citrus.

– Fatkaraktären är tydlig och färgen svagt gulaktig. Bivax ersätter traditionella hättor på flaskan och tillför en mer exklusiv upplevelse av denna hantverksprodukt. Vi doppar flaskan manuellt tre gånger i bivax, avslutar Jon.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren