2021-08-26 09:36Pressmeddelande

Våg av utmärkelser från USA sveper in över Hernö Gin.

Bästa ginet alla kategorier, bästa Old Tom-gin och ett Double Gold. Det är bara toppen på vågen av utmärkelser som sveper in över Atlanten. Juryn för ADI, American Distilling Institute, har sagt sitt och Hernö Gin kammar hem flera av de tyngsta utmärkelserna i tävlingen.

– ADI är branschens ”Voice of Craft Distilling” och de överöser oss med lovord i form av utmärkelser av högsta rang för Hernö Old Tom Gin och Hernö Navy Strength Gin i år. Jag är överväldigad, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Double Gold, bästa Old Tom-gin och bästa gin alla kategorier till Hernö Old Tom Gin.
ADI är en av de stora internationella sprittävlingar som Hernö Gin deltar i årligen och som har ett stort inflytande i branschen. I årets tävling utses Hernö Old Tom Gin till bästa gin alla kategorier. Det innebär att juryn anser att den sätter standarden för ett utmärkt Old Tom-gin.

– Hernö Old Tom belönas i år med Double Gold, Best of Category samt Best of Class. Aldrig tidigare har vi skördat så stora framgångar i denna tävling, konstaterar Jon.

Double Gold tilldelas för överlägsen kvalitet då samtliga jurymedlemmar oberoende av varandra gett minst 90 poäng av maximalt 100 till produkten och när juryn som helhet bedömer att kvaliteten är exceptionell. Hernö Old Tom utses även som vinnare i kategorin Old Tom.

– Med dessa två utmärkelser går Hernö Old Tom vidare i tävlingen och vinner slutligen Best in Class; Bästa gin 2021.

Guld för exceptionell kvalitet till Hernö Navy Strength Gin.
Hernö Navy Strength föräras ett guld för exceptionell kvalitet med omdömen som: ”Blommiga och havsnära citrustoner”, ”Härligt saftig citrus balanseras upp av kryddigheten” samt  ”Fyrverkeri av fruktiga toner”.

– Det här är härliga omdömen att läsa. Från första början har jag strävat efter en smakpalett där florala toner och citrus är tydliga i ginet. Juryns omdömen är ett kvitto på att Hernö Gin lyckas med detta, summerar Jon.

– ADI klassar även Hernö Gin som Certified Craft Distilled Spirit utifrån bedömning av destilleringsprocess, ägarförhållanden, småskalighet och hantverk. En kvalitetsstämpel som hjälper oss nå fler marknader och inköpare som efterfrågar gin av högsta kvalitet som är hantverksmässigt skapat av oberoende och småskaliga destillerier, avslutar Jon.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpan- norna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren