2020-05-11 13:01Pressmeddelande

Thomas Larsson, tidigare vd och en av grundarna av High Coast Distillery, ny i styrelsen för Hernö Gin.

null

Thomas Larsson, tidigare vd samt en av grundarna av High Coast Distillery, är ny ledamot i styrelsen för Hernö Gin sedan årsstämman den 23 mars i år. Med ett framgångsrikt entreprenörskap samt mångårig erfarenhet av branschen i bagaget kommer han att bidra till nya framgångar för Hernö Gin med viktig kunskap samt avsikten att driva branschfrågor han brinner för på nationell nivå.

Vid Hernö Gins bolagsstämma i år valdes Thomas Larsson in i styrelsen för Hernö Gin som ordinarie ledamot. Thomas är en av grundarna av High Coast Distillery där han lämnade vd-posten efter tio år vid årsskiftet.

– Vi är mycket glada att ha Thomas med i styrelsen där han kommer att bidra med mycket kunskap och mångårig erfarenhet av såväl branschen som entreprenörskap i stort. Hans profil och tidigare meriter passar den utvecklingsfas som Hernö Gin befinner sig i, säger Emma Edfors, styrelseordförande i Hernö Gin.

Från whisky i världsklass till nya framgångar för världens bästa gin.

Jon Hillgren gjorde verklighet av drömmen om ett eget gindestilleri och driver i dag Europas mest prisbelönta gindestilleri sedan 2013 där han skapar det gin som utsetts till världens bästa gin flera gånger. Nu rekryterar bolaget en av personerna bakom succén High Coast Distillery, även han en stark visionär, till styrelsen.

– Thomas har tagit whisky i världsklass från Höga Kusten till internationella framgångar genom att bygga ett starkt lag och locka rätt kompetens till Kramfors. Nu välkomnar vi honom till vårt dreamteam och vår fortsatta varumärkesresa och jag ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med Thomas mot nya och högt ställda mål för Hernö Gin, säger Jon Hillgren vd och grundare av Hernö Gin.

– Jag är oerhört stolt över uppdraget och ser fram emot att få arbeta med ett mycket välskött och utvecklingssatsande företag. Jag mår som bäst när jag får verka tillsammans med andra engagerade människor och det kommer jag onekligen att få göra i det här sammanhanget. En av mina hjärtefrågor är gårdsförsäljning i Sverige och det är en branschfråga jag kommer att fortsätta driva på nationell nivå i min nya roll som styrelseledamot för Hernö Gin, avslutar Thomas.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren