2023-02-23 18:59Pressmeddelande

Svensk bartenderelit klar för internationell final i Hernö Gin Cocktail Awards

Den svenska finalen i Hernö Gin Cocktail Awards, Skandinaviens största tävling i gincocktails, hölls den 23 februari vid Hernö Gin Distillery i Dala, Höga Kusten. Tre svenska bartenders står nu klara för den internationella finalen som hålls senare i år. De tre finalisterna, utan inbördes ordning, är: Joacim Röhrl på Cadierbaren i Stockholm, Aron Larsson på Rumble/Sway i Stockholm och Samuel Falck på Facit i Umeå.

Dagens uppdrag vid den svenska delfinalen var att skapa en ekologisk gincocktail med Hernö Navy Strength Gin som nyligen utsetts till världens bästa gin. Bartenders från hela Sverige tävlade live inför ett femtontal internationella samarbetspartners från Asien och Europa samt en jury bestående av: Michael Sperling, En Verden af Gin, Jon Hillgren, Hernö Gins grundare och Master Distiller samt Linus Morgan, F&B Manager på Hernö Gin Bar.

Tre svenska bartenders vidare till internationell final senare i år.
Tre finalister går vidare till den internationella finalen och kommer att möta internationell bartenderelit senare i år med uppdraget att skapa världens bästa cocktail på Hernö High Coast Terroir Gin 2023: Joacim Röhrl på Cadierbaren i Stockholm, Aron Larsson på Rumble/Sway i Stockholm och Samuel Falck på Facit i Umeå. Några ord från juryn summerar deras prestationer.

– En njutbar cocktail med hög kvalitet som presenterades med en stor portion humor levererades av Aron från Rumble/Sway, säger Michael.

– Samuel som representerar Facit har toppat med en smart garnering som tar hans cocktail till nästa nivå, kul att se, konstaterar Linus.

– Joacim från Cadierbaren presenterade en cocktail med en tydlig koppling till tävlingens koncept och som skiljer sig från mängden, avslutar Jon.

 


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren