2017-12-22 10:19Pressmeddelande

Skandinavisk bartenderelit klar för delfinal i Hernö Gin Cocktail Awards.

null

Världens mest utmanande och unika gintävling, Hernö Gin Cocktail Awards, håller den skandinaviska delfinalen på Logen i Härnösand den tredje februari 2018. Hernö Gin har i dag den stora äran att kunna presentera fjorton av de tyngsta namnen från den skandinaviska barscenen som finalister i deltävlingen.– Juryn har fått in ett hundratal bidrag från hela Skandinavien och samtliga deltagare har mött uppgiften att skapa cocktails med picklade ingredienser med stor entusiasm, berät

Världens mest utmanande och unika gintävling, Hernö Gin Cocktail Awards, håller den skandinaviska delfinalen på Logen i Härnösand den tredje februari 2018. Hernö Gin har i dag den stora äran att kunna presentera fjorton av de tyngsta namnen från den skandinaviska barscenen som finalister i deltävlingen.

– Juryn har fått in ett hundratal bidrag från hela Skandinavien och samtliga deltagare har mött uppgiften att skapa cocktails med picklade ingredienser med stor entusiasm, berättar Johan Wester, Hernö Gin, projektledare för tävlingen.

Fjorton tunga namn från den skandinaviska barscenen.

Hernö Gin välkomnar följande bartenders till den skandinaviska delfinalen i Hernö Gin Cocktail Awards den 3 februari 2018:

 • Anna Kulak, Bortenfor, Oslo.
 • Anton Windmar, Miss Voon, Uppsala.
 • Christian Grevius, Americain, Stockholm.
 • Felice Capasso, The Thief, Oslo.
 • Hampus Sundqvist, Jazzköket, Östersund.
 • Hanna Oscarsson, Häktet Vänster, Stockholm.
 • Johan Wendt Olaussen, Pjolter & Punsj, Stavanger.
 • Kim Olsen, Scandic Ørnen, Bergen.
 • Madeleine Åkerlund, Familjen, Göteborg.
 • Nath Colby, Stranger, Göteborg.
 • Niklas Tannemyr, Grand Hotel, Lund.
 • Robin Westerback, Linje Tio/Tjoget, Stockholm.
 • Simon Bronse, Magda, Bergen.
 • Tina Rovåger, Duck & Cover, Köpenhamn.

– Hernö Gin Cocktail Awards arrangeras för sjätte året i rad och intresset för att vara med är större än någonsin. Med en så hög lägstanivå har det varit oerhört svårt att välja ut finalisterna, säger Jon Hillgren, grundare och vd på Hernö Gin samt jurymedlem.

Middag, barhäng och workshops för allmänheten.

Evenemanget är öppet för allmänheten och under dagen erbjuds workshops och föreläsningar på teman som klassiska gincocktails samt hur du kombinerar mat och cocktails. Svenska dryckesexperter och bartenders håller i trådarna både här och i baren på kvällen.

- Det känns jätteroligt att ta hem deltävlingen till Härnösand igen och bidra till besöksnäringen samt kunna erbjuda våra trogna ambassadörer på hemmaplan ett tillfälle att upptäcka en värld av smaker genom workshops, trerätters middag, tävling och efterföljande barhäng på Logen, avslutar Jon Hillgren.

Mer information och biljetter:
https://billetto.se/sv/e/herno-gin-cocktail-awards-scandinavian-final-2018-biljetter-236060


OM HERNÖ GIN COCKTAIL AWARDS

Hernö Gin Cocktail Awards är Hernö Gins årliga cocktailtävling och arrangeras för sjätte året i rad. I den globala finalen den 25:e augusti 2018 deltar tävlande från åtta länder. De tävlande och deras cocktails bedöms utifrån presentation, smak och teknik. Den globala finalen av Hernö Gin Cocktail Awards är en helt unik cocktailtävlning där allt skapas på plats och ingredienserna hittas i naturen, krav ställs både på kunskap om att hitta sina ingredienser och på skapandet av en norrländsk signaturcocktail.


Tidigare vinnare av Hernö Gin Cocktail Awards:

2017 - Devender Kumar, 8 1/2 Otto e Mezzo Bombana, Hong Kong
2016 - Tom Surma, Familjen, Göteborg
2015 - Nico Truedsson, Gnarly Burger, Stockholm
2014 - Fredrik Löwenhamn, Kött & Fiskbaren, Stockholm
2013 - Oskar Johansson, Corner Club, Stockholm

Hernö Gin är Sveriges första renodlade gindestilleri, grundat 2011. I dag är Hernö Gin Europas mest prisbelönta gin. Ett ekologiskt och hantverksmässigt skapat gin smaksatt med naturliga örter och kryddor. Och med den allra viktigaste ingrediensen: Passion.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren