2018-02-03 23:03Pressmeddelande

Sex vinnare redo att utmana Skuleskogen under Hernö Gin Cocktail Awards i augusti.

null

Sex vinnare redo att utmana Skuleskogen under Hernö Gin Cocktail Awards i augusti.Skandinavisk bartenderelit utmanade Kung Bore och det norrländska snökaoset för att ta sig till Härnösand och delta i den skandinaviska delfinalen av Hernö Gin Cocktail Awards den tredje februari. Att ta sig ända hit är kungligt. Och särskilt majestätiska är de sex som går vidare till den internationella finalen i Skule den 25 augusti 2018.Tretton av Skandinaviens mest framstående bartenders skap

Sex vinnare redo att utmana Skuleskogen under Hernö Gin Cocktail Awards i augusti.

Skandinavisk bartenderelit utmanade Kung Bore och det norrländska snökaoset för att ta sig till Härnösand och delta i den skandinaviska delfinalen av Hernö Gin Cocktail Awards den tredje februari. Att ta sig ända hit är kungligt. Och särskilt majestätiska är de sex som går vidare till den internationella finalen i Skule den 25 augusti 2018.

Tretton av Skandinaviens mest framstående bartenders skapade inför jury och 150 sittande middagsgäster cocktails med uppdraget att tolka Sverige och att använda minst en picklad ingrediens.

Kreativ höjd när de bästa får skapa fritt.

Minnen av barndomens somrar och farmor som bjöd på Fjällfil med hjortron. Sommarlov med doft av rabarber i Hoting. Och en hyllning till den svenska skörden och jakten med picklade gröna ärtor. Det är några exempel på vad som kommer fram på bardisken när de bästa får skapa fritt.

– Det är det vi vill uppnå med Hernö Gin Cocktail Awards: nytänkande och att våga utmana sina gränser som bartender. Kvällens tävlande har med kreativ höjd och yrkesskicklighet presenterat nya smaker och unika gincocktails som alla är värdiga vinnare, säger jurymedlemmen Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Sex vinnare möter internationell barelit i Skuleskogen.

De sex kandidater som korats till vinnare och som har det som krävs för att utmana internationell barelit i Skuleskogen, i världsarvet Höga Kusten, vid finalen den 25 augusti är:

  • Niklas Tannemyr, Grand Hotel, Lund.
  • Tina Rovåger, Duck & Cover, Köpenhamn.
  • Hanna Oscarsson, Häktet Vänster, Stockholm.
  • Nathan Colby, Stranger, Göteborg.
  • Johan Wendt Olausson, Pjolter & Punsj, Stavanger.
  • Anna Kulak, Bortenfor, Oslo.

– Det som väntar finalisterna i augusti är att under en dag själva plocka de ingredienser de behöver till sina cocktails ute i det vilda. Utan en chans att kunna förbereda sig och finjustera sina recept i förväg. Det är väldigt unikt med den här tävlingen, berättar jurymedlemmen Emil Åreng, Chief of first impression på Hernö Gin och flerfaldigt prisbelönt bartender.

– Vi önskar alla lycka till och välkomnar dem till härliga dagar ute i fantastisk natur som få av deltagarna har möjlighet att uppleva annars. Höga Kusten och den svenska allemansrätten är unik och jag blir alltid lika hänförd när jag kommer hit, avrundar Michael Sperling, ginexpert och grundare av danska En Verden af Gin.

Information om den internationella finalen och biljetter:
https://billetto.se/e/herno-gin-cocktail-awards-global-final-2018-biljetter-256380

Hernö Gin är Sveriges första renodlade gindestilleri, grundat 2011. I dag är Hernö Gin Europas mest prisbelönta gin. Ett ekologiskt och hantverksmässigt skapat gin smaksatt med naturliga örter och kryddor. Och med den allra viktigaste ingrediensen: Passion.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren