2012-05-16 14:11Pressmeddelande

Sensoriskt ginupplevelse

Hernö brenneri lanserar en upplevelse för alla dryckesintresserade i Sverige. En resa i sensorikens och ginets värld för att uppleva smak och lukt. Hernö brenneri presenterar Gin Aroma Kit för den svenska marknaden.

95% av smaken upplevs genom luktsinnet, men vad luktar egentligen gin, whisky och vin? 

Med våra aromakit för ginwhisky och vin ges möjligheten att på ett enkelt och mycket trivsamt sätt att identifiera och särskilja de aromatoner/dofter som finns i favoritdrycken. En kunskap som ger möjligheten att sätta ord på dofterna och som ökar kunskaperna om drycken dramatiskt!

Hernö brenneri lanserar dessa aromakit på den svenska marknaden i samarbete med Dr. George Dodd, Storbritanniens främsta aromaforskare samt ledande aromaspecialist och rådgivare vid Bombay Sapphire och till de största whiskydestillerierina i Skottland. 

Mera information om våra aromakit för gin, whisky och vin återfinns på vår hemsida herno.se.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren