2021-05-03 04:30Pressmeddelande

Rhys Vickery är Hernö Gins nya Brand Ambassador.

Med uppdraget att stärka varumärket och öka närvaron på den svenska On-Trade-marknaden är Rhys Vickery från och med i dag Brand Ambassador för Hernö Gin. Som varumärkesrepresentant för Hernö Gin kommer han att vara ansiktet utåt mot restaurang-, bar- och hotellbranschen.

– Med över tjugo års erfarenhet av branschen har jag ett stort nätverk och bra kunskap om hur allt funkar. Kombinera detta med att jag är ett stort fan av Hernö Gin. Behöver jag säga att det ska bli fantastiskt roligt att jobba med världens ledande producent av hantverksgin som redan har min passion och mitt hjärta?, säger Rhys.

– Att rekrytera Rhys som en av nyckelpersonerna för Hernö Gin känns helt rätt. Vi gillar hans sätt att möta människor och vet att han är grym på det han gör, då vi jobbat tillsammans tidigare. Det är med stor glädje som vi välkomnar honom i gänget på heltid, säger Elin Sahlman, Head of Sales på Hernö Gin.

Ser fram emot varumärkesbyggande, relationsskapande möten med människor.
Rhys kommer med lång erfarenhet av branschen och har bland annat jobbat på cocktailbaren Aqua Luna vid operahuset i Sydney. Han är också en av grundarna av Cask & Co i Stockholm som vann Årets Branschförbättrare 2014 i Bartenders’ Choice Awards. Genom distributören Altia har han jobbat tidigare för Hernö Gin.

– Passionen för mig ligger väldigt mycket i att möta redan hängivna Hernö Gin fans och att få introducera en ny upplevelse för de som aldrig tidigare provat, berättar Rhys.

– Så snart restriktionerna lättar och vi har ett mer öppet samhälle ser jag fram emot att verka över hela landet igen. Till dess kommer jag att fokusera på marknaden i Stockholm som kommer att vara min utgångspunkt, tillägger han.

Hernö Gin Bar i Stockholm kommer att vara en viktig arena för arbetet.
Hernö Gin Bar som öppnar nära Slussen i Stockholm i slutet av sommaren kommer att vara en naturlig mötesplats och hub för Rhys arbete.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få integrera Hernö Gin Bar i mitt arbete. Att möta människor, skapa minnesvärda upplevelser och förmedla kunskap med provningar och annat kommer att bli så bra i den fantastiska miljön där, tillägger han.

Utanför rollen som Brand Ambassador för Hernö Gin är det högst troligt att du möter Rhys på cykel någonstans ute på vägarna.

– Jag älskar att landsvägscykla och det finns så många vackra platser att upptäcka i Sverige. Naturen i landet är fortfarande exotisk för mig, trots att det är sexton år sedan jag flyttade hit från Australien. Och nej, jag låter inte som Crocodile Dundee när jag pratar, skrattar han.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpan- norna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren