2018-06-08 09:40Pressmeddelande

Rekordstort intresse för Hernö Gins nyemission som blev kraftigt övertecknad.

null

Teckningstiden för Hernö Gins nyemission i syfte att bygga ett fullvärdigt besökscenter och skapa förutsättningar för ytterligare tillväxt gick ut den 4 juni. Nyemissionen tecknades till drygt 31,5 miljoner kronor av drygt 1 200 personer med en täckningsgrad som uppgår till 560 procent.

Nyemissionen i Hernö Gin AB (publ.) tecknades till drygt 31,50 miljoner kronor. Det motsvarar en täckningsgrad om 560 procent. Totalt antal personer som tecknade emissionen uppgår till 1 291 st. Hernö Gin tillförs därmed genom emissionen 5 625 000 SEK före emissionskostnader.

– Den erfarenhet vi har av våra tidigare nyemissioner är att intresset för att köpa aktier i Hernö Gin är stort. Men det här resultatet överträffar våra förväntningar med råge, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Tilldelningsprincip

Vid tilldelning kommer styrelsen att eftersträva att Hernö Gin får en bred ägarebas samt att befintliga ägare ges möjlighet att teckna ytterligare aktier.

Välkommen på en spännande resa med Hernö Gin.

Det kapital som nyemissionen inbringar kommer att lägga grunden för Hernö Gins fortsatta tillväxt och även bidra till att stärka regionen som besöksmål för turister och ginentusiaster från hela världen. Det här året kommer att bli mycket spännande med etableringen av ett nytt besökscenter, anläggning av en buteljeringslinje, byggnation av effektiva kontorsytor för en ökande personalstyrka och en förutspådd stark försäljningsökning.

– Vi vill hälsa alla nytillkomna aktieägare välkomna på en spännande resa med Hernö Gin in i framtiden. Tack för att ni tror på oss och för att ni gör det möjligt att förverkliga fler drömmar. Vi kommer att göra vårt allra bästa för att leverera en bra utveckling som genererar avkastning för dig som aktieägare, hälsar Jon.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren