2019-04-15 11:17Pressmeddelande

Old Tom belönad med guld i USA för tredje året i rad.

null

Hernö Old Tom Gin belönas med guld i The San Francisco World Spirits Competition, en av världens mest inflytelserika tävlingar i branschen. Bedömningen sker under strikta blindprovningar och smakpaletten är tydligen en riktig ögonöppnare för juryn som ser Hernö Old Tom Gin som värdig guldmedaljör för tredje året i rad.

– Det är mycket glädjande och en stor ära att få ta emot priset som är ytterligare ett bevis på att Hernö Old Tom Gin håller exceptionellt hög kvalitet och är ett gott hantverk, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Utmärkelser som ger ringar på vattnet.
Årets vinnare i The San Francisco World Spirits Competition, som hålls i USA, utses bland nära tre tusen bidrag i de olika kategorierna. Det är det högsta antalet bidrag i tävlingens historia sedan starten år 2000.

– Det är det tredje guldet för Hernö Old Tom Gin som även förra året fick samma pris i just den här tävlingen och jag har inget emot om det blir en fortsatt tradition, skrattar en glad Jon.

Hernö Old Tom Gin har även blivit krönt till World’s Best Gin 2017 och 2018 samt Best Gin in Asia 2018.

– Fina utmärkelser som dessa är betydande uttryck för gillande som ger ringar på vattnet och bidrar till att stärka positionen på marknaden. Och vår mångfaldigt prisbelönta Old Tom har verkligen varit en stigande stjärna det senaste året, avslutar Jon.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren