2024-05-03 07:16Pressmeddelande

Obruten åttaårig segersvit och dubbelguld till Hernö Gin i San Francisco

Hernö Navy Strength Gin dubbelt guld i San Francisco World Spirits Competition 2024 (SFWSC). Hernö Navy Strength Gin dubbelt guld i San Francisco World Spirits Competition 2024 (SFWSC).

Hernö Gin fortsätter att skörda guld i världens mest prestigefyllda tävlingar. Denna gång prisas Hernö Navy Strength Gin med dubbelt guld och Hernö Pink BTL Gin med guld i San Francisco World Spirits Competition 2024 (SFWSC)

 

För att tilldelas en guldmedalj i SFWSC ska produkten vara exceptionell och hålla en enastående kvalitet internationellt. 

 

- Att tilldelas guld för åttonde året i rad och faktiskt varje år sedan vi deltog första gången 2017 är fantastiskt hedrande. Det här är också Hernö Gins tredje dubbelguld varav det andra för just Hernö Navy Strength Gin som också tog guld ifjol. En stark segersvit för vår starkaste spelare, konstaterar Jon Hillgren, Master Distiller på Hernö Gin. 

San Francisco World Spirits Competition är en av de mest kända och respekterade i världen och bedömer sprit i 31 olika kategorier. Över 5 000 bidrag skickades in till årets tävling som bedömdes av 70 av branschens mest erfarna domare och branschexperter. Dubbelguld är den högsta utmärkelsen man kan få.  

 

Tidigare vinster: 

2017 Dubbelguld, Hernö Dry Gin  

2018 Guld, Hernö Navy Strength Gin och Hernö Old Tom Gin

2019 Guld, Hernö Old Tom Gin  

2020 Guld, Hernö Dry Gin 

2021 Dubbelguld, Hernö Navy Strength Gin. Guld, Hernö Old Tom Gin

2022 Guld, Hernö Old Tom Gin

2023 Guld, Hernö Navy Strength Gin

2024 Dubbelguld, Hernö Navy Strength Gin. Guld Hernö Pink BTL Gin 

 

 


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Emelie Kjaergaard
Head of Communications
Emelie Kjaergaard