2023-07-03 10:00Pressmeddelande

Nytt prisregn: De tyngsta titlarna fortsätter ösa in från Global Gin Masters.

Core range, Grand Slam Gin Masters 2023Core range, Grand Slam Gin Masters 2023

Åtta Masters och tio guld! Hernö Gin fortsätter trenden av exceptionella resultat i Global Gin Masters under ett år med ökad konkurrens och då tävlingen peakar i antalet tävlande med 384 tävlande ginsorter från 179 olika destillerier i världen.

– Det formligen öser ner Masters och Guld från juryn och det här är ett resultat att vara oerhört stolt över. Jag har inte hunnit gå in i detalj på övriga tävlandes resultat ännu, men en  kvalificerad gissning föder förhoppningar om goda resultat i finalen i höst, säger Johan Wester, tävlingsansvarig på Hernö Gin.

– It’s a truly fantastic achievement! Massive Congratulations!, hälsar tävlingens representant.

Flest utmärkelser i tävlingens historia.
Totalt sett har Hernö Gin skördat flest medaljer av alla destillerier någonsin i tävlingens historia. Med årets åtta mästartitlar har destilleriet totalt 52 Masters sedan 2013.

– Att vi går från klarhet till klarhet i tävlingssammanhang bekräftar att vårt ekologiska gin som är hantverksmässigt skapat med inspiration av Höga Kusten är en framgångssaga som bara fortsätter. Det är med stor ödmjukhet och stolthet jag tar del av årets resultat. Det är ett fantastiskt resultat, säger Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin.

Samtliga ginsorter blindtestas i Global Gin Masters av en jury bestående av internationella oberoende branschexperter. De gin som belönas med en Master går vidare till en finalrunda i slutet av året där världens bästa gin utses och belönas med en Taste Master.

Hernö Navy Strength Gin, starkaste prestationen med tre Masters.
Hernö Navy Strength Gin vann 2022 års Taste Master och utsågs därmed till världens bästa gin i tävlingen förra året. I år tillfaller tre av Hernö Gins åtta Masters Hernö Navy Strength Gin, detta i klasserna Navy Strength, Ultra Premium och Microdistillery.

– Det är jätteroligt att vårt starkaste gin ser ut att vara vårt starkaste kort i tävlingen i år och vi håller såklart tummarna för att Hernö Navy Strength Gin seglar vidare som favorit genom finalrundan, säger Johan.

– Det ginhantverk som jag ville åstadkomma när jag startade för tolv år sedan och som fortfarande är vårt tydliga signum, höjs fortfarande till skyarna av såväl internationella experter som konsumenter i världen. Jag är så stolt över vad vi fortsätter att åstadkomma tillsammans på Hernö Gin, avslutar Jon.

Årets resultat
Hernö Navy Strength Gin, 3 Master.
Hernö Old Tom Gin, 5 Gold.
Hernö Juniper Cask Gin, 2 Master, 1 Gold.
Hernö Pink BTL Gin, 1 Master, 1 Gold
Hernö Dry Gin, 2 Master, 2 Gold
Hernö Sloe Gin, 1 Gold.


Ämnen: Priser

Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren