2022-05-19 07:00Pressmeddelande

Ny historisk världsmästartitel för Hernö Old Tom Gin.

Hernö Old Tom Gin awarded World's Best Gin, 2022, ADI.

American Distilling Institute (ADI) korar för andra året i rad Hernö Old Tom Gin till världens bästa gin. Inget annat destilleri har tidigare i tävlingens historia förärats titeln International Gin - Best of Class två gånger. Det svenska gindestilleriet lyckas därmed med en legendarisk prestation i ännu en tävling.

­–Det här är så häftigt. I fjol slog vi vårt eget rekord från 2020 i antal Mastermedaljer i Global Gin Masters. Året dessförinnan var vi först i världen med att för andra gången utses till världens bästa gin och tonic i International Wine & Spirits Competition. Och nu i ADI, det är otroligt roligt att få vara med och skriva ginhistoria, säger Johan Wester, tävlingsansvarig på Hernö Gin.

Världens bästa gin för åttonde året i rad.
Hernö Old Tom Gin är en av endast två produkter i klassen internationell gin som når upp till nivån Double Gold och har därmed tagit plats som bäst i kategorin Old Tom Gin för att slutligen koras som bäst i hela gin-klassen och är därmed världens bästa gin enligt juryn.

–Det här innebär också att vi även i år har utsetts till världens bästa gin, det blir åttonde året i rad, tillägger Johan.

Ett utmärkt exempel på hantverk av högsta kvalitet.
En av hyllningarna till Hernö Old Tom Gin som står att läsa i domarprotokollen är: ”Excellent example of an old tom gin. Good balance of flavour and sweetness.” och en annan: “Keep up the good work. I appreciate what you've done here.”.

–ADI är en förening för hantverksproducenter av sprit och de klassar oss som Certified Craft Distiller utifrån en rad bedömningskriterier. Att sedan två år i rad få deras titel som bäst i världen är makalöst roligt. Det sporrar oss att fortsätta med kvalitet i främsta ledet, avslutar Jon Hillgren, vd Hernö Gin.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren