2017-09-01 10:58Pressmeddelande

Nu lanserar vi Hernö High Coast Terroir Gin 2017.

null

I dag lanserar vi Hernö High Coast Terroir Gin 2017 i en begränsad upplaga om 240 flaskor. Höstens gin är smaksatt med handplockade örter från Höga Kusten och finns i beställningssortimentet på Systembolaget.Enbär, rönnbär, granskott, rallarros och humle är de ingredienser som sätter den karaktäristiska smaken på Hernö High Coast Terroir Gin 2017. ”Just humlen hittade min mor på en ödegård i Billsta nära Dala, där den förvildats och växer ymnigt”, berättar Jon Hillgren, Master

I dag lanserar vi Hernö High Coast Terroir Gin 2017 i en begränsad upplaga om 240 flaskor. Höstens gin är smaksatt med handplockade örter från Höga Kusten och finns i beställningssortimentet på Systembolaget.

Enbär, rönnbär, granskott, rallarros och humle är de ingredienser som sätter den karaktäristiska smaken på Hernö High Coast Terroir Gin 2017.

”Just humlen hittade min mor på en ödegård i Billsta nära Dala, där den förvildats och växer ymnigt”, berättar Jon Hillgren, Master Distiller och vd på Hernö Gin.

Dofter och smaker som dröjer sig kvar.
En blommig doft med kryddig fräschör balanserar den underliggande och ständigt närvarande tonen av enbär. Örter och skoglig karaktär utmärker smaken vars krämighet och sötma från granskott övergår till fylliga enbär. En smak som dröjer sig kvar länge, övergår till mer kryddighet och avrundas torrt.

Räknar med försvinnande god åtgång.
Förra året när Hernö Gin lanserade sin Terroir sålde samtliga flaskor slut samma dag och den här lanseringen har alla förutsättningar att bli samma försäljningssuccé.

”Lanseringen sker i en exklusiv omfattning om endast 240 flaskor som vi tror kommer att sälja slut snabbt. Det är försvinnande gott och kommer inte att bli en hyllvärmare”, konstaterar Jon.

Artikelnummer på Systembolaget: 8585002
Alkoholvolym: Buteljerad vid 44,1%.
Lansering: 240 flaskor.

TASTING NOTES:

Nose: An array of floral notes upfront, spicy and fresh. Underlying depth of deep blue juniper.

Palate: Herbaceous and piney. Slightly creamy and sweet spruce shoots that develops into rich blue juniper. Very sippable.

Finish: Juniper lingers for a long time, a little warmth at the end accompanied with spiciness – a dry finish. 

Vårt gin:
Hernö Gin är ett modernt gin, destillerat med enbär, kassiabark, citronskal, vanlij, korianderfrön, lingon, svartpeppar och älgört. Ingredienserna är ekologiska och omsorgsfullt utvalda för ett gin i världsklass. Framtagningsprocessen är ett hantverk och varje flaska är numrerad. Kopparytan i Kierstin och Marit, våra handslagna kopparpannor, fungerar som katalysatorer för att bland annat frigöra estrar i spriten. Vatten från egen källa tillsätts efter destilleringen. För maximal smak och doft avstår vi från kylfiltrering.

Hernö Gin. Organic. 40,5%.
Hernö Old Tom Gin. Organic. 43%.
Hernö Navy Strength Gin. Organic. 57%.
Hernö Juniper Cask Gin. organic. 47%.

Vår historia:
Hernö gin grundades av Jon Hillgren. Intresset för gin föddes när han arbetade som bartender i London.
Idén att starta Sveriges första gindestilleri blev till verklighet när familjen flyttade in i en 1800-talsgård belägen i byn Dala i Höga Kusten där destilleriet i dag ligger. Jon dricker helst gin ren, eller med is och ett litet stänk tonic.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren