2017-11-30 09:30Pressmeddelande

Nu finns Hernö Gin på hyllan på alla Systembolag i Sverige.

null

Exakt på dagen fem år efter att Hernö Gin lanserades på tre lokala Systembolag i Härnösand med omnejd intar vi hyllplats på samtliga butiker i Sverige. Den 1 december 2012 var det långa köer när Systembolaget öppnade i Härnösand. Nu behöver ingen köa längre. I morgon finns Hernö Gin på hyllan över hela landet.”Tillgängligheten ökar med hundra procent och når sin fulla potential när vi går från att finnas på hyllan i varannan butik till att finnas överallt i hela landet med Her

Exakt på dagen fem år efter att Hernö Gin lanserades på tre lokala Systembolag i Härnösand med omnejd intar vi hyllplats på samtliga butiker i Sverige. Den 1 december 2012 var det långa köer när Systembolaget öppnade i Härnösand. Nu behöver ingen köa längre. I morgon finns Hernö Gin på hyllan över hela landet.

”Tillgängligheten ökar med hundra procent och når sin fulla potential när vi går från att finnas på hyllan i varannan butik till att finnas överallt i hela landet med Hernö Gin med blå etikett. Det är fantastiskt roligt och en härlig bekräftelse på att folk gillar det vi gör”, säger en mycket glad Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Även Hernö Old Tom Gin på fler Systembolag

Hernö Old Tom Gin är en annan av Hernö Gins produkter som fått ökad efterfrågan på den marknaden. Resultatet är att även den kommer att finnas på hyllan på fler Systembolag från och med den 1 december. Övriga produkter finns i beställningssortimentet.

”Årets lavinartade försäljningsökning och marknadens stora intresse för våra produkter ligger bakom. Fler och fler vill ha oss och det befäster vår position på Systembolaget.”, avslutar Jon Hillgren.

Vårt gin:
Hernö Gin är ett modernt gin, destillerat med enbär, kassiabark, citronskal, vanlij, korianderfrön, lingon, svartpeppar och älgört. Ingredienserna är ekologiska och omsorgsfullt utvalda för ett gin i världsklass. Framtagningsprocessen är ett hantverk och varje flaska är numrerad. Kopparytan i Kierstin och Marit, våra handslagna kopparpannor, fungerar som katalysatorer för att bland annat frigöra estrar i spriten. Vatten från egen källa tillsätts efter destilleringen. För maximal smak och doft avstår vi från kylfiltrering.

Hernö Gin. Organic. 40,5%.
Hernö Old Tom Gin. Organic. 43%.
Hernö Navy Strength Gin. Organic. 57%.
Hernö Juniper Cask Gin. organic. 47%.

Vår historia:
Hernö gin grundades av Jon Hillgren. Intresset för gin föddes när han arbetade som bartender i London.
Idén att starta Sveriges första gindestilleri blev till verklighet när familjen flyttade in i en 1800-talsgård belägen i byn Dala i Höga Kusten där destilleriet i dag ligger. Jon dricker helst gin ren, eller med is och ett litet stänk tonic.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren