2018-10-17 10:01Pressmeddelande

Mycket exklusiv upplaga av Hernö Blackcurrant när naturen får bestämma.

null

Sommarens extrema väderförhållanden påverkar skörden av svarta vinbär som i år är färre, mindre och väldigt smakrika. Resultatet är att Hernö Blackcurrant kommer i en mycket exklusiv upplaga som uteslutande släpps på den svenska marknaden. 

– Vår lokala leverantör av ekologiska svarta vinbär har i år säkrat vår produktion av Hernö Blackcurrant med samma höga kvalitet som vanligt. Hernö Blackcurrant släpps på Systembolaget den 29 oktober klockan 10, berättar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Lansering styrd av årets begränsade tillgång på bär.

Årets lansering av Hernö Blackcurrant är styrd av den begränsade tillgången på bär och sker i en exklusiv omfattning om totalt 1134 flaskor som beräknas sälja slut snabbt.

– Vi prioriterar vår hemmapublik och släpper Hernö Blackcurrant enbart på den svenska marknaden i år. För att möta den stora efterfrågan vi har på den här produkten kommer vi att styra om ett antal flaskor från förra året, egentligen avsedda för våra utlandsmarknader, och låter dem komma vår svenska marknad tillgodo i stället, meddelar Jon.

Ekologiska lokalt odlade bär av hög kvalitet.

Trots uteblivet regn, extrem hetta och torka har Hildas Trädgård, som följer naturens rytm med ekologisk odling i Höga Kusten, benådats med en liten och exklusiv skörd av svarta vinbär. Bären är lite mindre än vanligt och väldigt smakrika.

– Att naturen sätter gränser är utmaningen och charmen med att verka lokalt med hantverksmässig produktion. Vi gör inte avkall på vare sig kvalitet eller kravet på lokala ekologiska ingredienser och är oerhört tacksamma för den fina leveransen, betonar Jon.

Kraftfulla svarta vinbär i kombination med tydlig ginkaraktär.

Ur symbiosen mellan svarta vinbär och Hernö Gin som mognat tillsammans kommer den årliga Hernö Blackcurrant med kraftfulla, syrliga svartvinbärstoner som följer upp Hernö Gins karaktäristiska drag.

– Årets Hernö Blackcurrant kommer med samma goda smaker som vanligt, hälsar Jon.

Alkoholvolym: Buteljerad vid 28%
Lansering på den svenska marknaden: 1134 flaskor.
Artikelnummer på Systembolaget: 83442-02.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren