2023-03-01 11:52Pressmeddelande

Mästerkatten gör det igen: Utsedd till världens bästa Old Tom Gin.

För åttonde gången på åtta år utses Hernö Old Tom Gin till världens bästa gin. World Gin Awards prisar Hernö Old Tom Gin för världens bästa Old Tom Gin 2023 som ett förstklassigt exempel på ett utmärkt Old Tom gin med ord som: En superb produkt med perfekt smakintensitet och sötma.

– Det är med med stor glädje vi tar emot den fina hedersbetygelsen för en av våra storsäljare som nu kröns till världens bästa gin för åttonde gången. En riktig mästerkatt, konstaterar Jon Hillgren, grundare och Master Distiller på Hernö Gin.

Världsmästare åtta gånger på åtta år.
World Gin Awards är en internationell tävling med en jury som utser världens bästa gin årligen. Det är tredje gången som Hernö Old Tom Gin plockar hem en världsmästartitel i just detta sammanhang och en världsunik prishistorik omfattar totalt åtta världsmästartitlar sedan 2016.

– Jag följer tävlingsresultaten i de stora internationella tävlingarna noggrant och har inte sett någon annan gin som fått högsta medalj så många gånger och över så många år. Jag är inte helt färdig med analysen men tror inte jag säger för mycket om jag nu säger att Hernö Old Tom Gin är världens mest och högst prisade gin, säger Johan Wester, tävlingsansvarig.

En superb produkt med perfekt smakbalans och sötma.
Juryn som genomfört en ny blindprovning bland tidigare utsedda Country Winners, sammanfattar vinnande Hernö Old Tom Gin med ord som: ”En absolut superb produkt: Kraftfulla enbär uppbackade av delikata och nyanserade kryddiga toner. Ett förstklassigt exempel på ett Old Tom Gin: Smakintensiteten och sötman är perfekt.”.

– Fantastiska ord från internationella experter som värmer oerhört mycket. Det är med stor ödmjukhet jag tar in detta och samtidigt konstaterar att det jag ville uppnå med Hernö Gin när jag startade 2011 fortsätter vara ett framgångskoncept: Ett större omfång i smakpaletten med mer blommighet och sötma, summerar Jon. 

Världsmästartitlar för Hernö Old Tom Gin:
2016: Global Gin Masters, Taste Master Gin.
2017: World Gin Awards, World’s Best Gin.
2018: World Gin Awards, World’s Best Gin.
2020: IWSC, World’s Best Gin & Tonic.
2020: Global Gin Masters, Taste Master Gin.
2021: American Distilling Institute, Best of class.
2022: American Distilling Institute, Best of class.
2023: World Gin Awards, World’s Best Old Tom Gin.

Hernö Old Tom Gin is made from the same distilled gin as Hernö Gin, but with an extra amount of Meadowsweet added in the distillation and after diluting it down to 43% we add a touch of sugar. The sweetening lifts the floral notes, releases an array of juniper and makes the gin even smoother.

Beställ Hernö Old Tom Gin här.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren