2017-10-26 15:45Pressmeddelande

Lansering av Hernö Blackcurrant 2017

null

Den 30 oktober lanseras Hernö Blackcurrant för femte året i rad. Den kommer att ligga i Systembolagets beställningssortiment, men sannolikt inte så länge. Den återkommande lanseringen som sker varje höst brukar inte bli någon hyllvärmare.– Folket har väntat. Nu är den äntligen här. Vi har en stor efterfrågan på Blackcurrant och vi räknar med att den har en strykande åtgång, precis som föregående år, berättar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.Begränsad upplaga om 342 f

Den 30 oktober lanseras Hernö Blackcurrant för femte året i rad. Den kommer att ligga i Systembolagets beställningssortiment, men sannolikt inte så länge. Den återkommande lanseringen som sker varje höst brukar inte bli någon hyllvärmare.

– Folket har väntat. Nu är den äntligen här. Vi har en stor efterfrågan på Blackcurrant och vi räknar med att den har en strykande åtgång, precis som föregående år, berättar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Begränsad upplaga om 342 flaskor
Hernö Blackcurrant kommer i en begränsad upplaga om 342 flaskor i Sverige. Den totala upplagan för 2017 uppgår till 1 981 flaskor. Den är resultatet av lagring av Hernö Gin tillsammans med 800 kg av lokalt odlade svarta vinbär från Hildas trädgård i Undrom.

– Den är utan färgämnen eller andra konstigheter. Och med naturliga råvaror. Precis som vanligt när vi skapar Hernö Gin, tillägger Jon.

Först till kvarn hos Systembolaget den 30 oktober kl. 10.00

Vårt gin:
Hernö Gin är ett modernt gin, destillerat med enbär, kassiabark, citronskal, vanlij, korianderfrön, lingon, svartpeppar och älgört. Ingredienserna är ekologiska och omsorgsfullt utvalda för ett gin i världsklass. Framtagningsprocessen är ett hantverk och varje flaska är numrerad. Kopparytan i Kierstin och Marit, våra handslagna kopparpannor, fungerar som katalysatorer för att bland annat frigöra estrar i spriten. Vatten från egen källa tillsätts efter destilleringen. För maximal smak och doft avstår vi från kylfiltrering.

Hernö Gin. Organic. 40,5%.
Hernö Old Tom Gin. Organic. 43%.
Hernö Navy Strength Gin. Organic. 57%.
Hernö Juniper Cask Gin. organic. 47%.

Vår historia:
Hernö gin grundades av Jon Hillgren. Intresset för gin föddes när han arbetade som bartender i London.
Idén att starta Sveriges första gindestilleri blev till verklighet när familjen flyttade in i en 1800-talsgård belägen i byn Dala i Höga Kusten där destilleriet i dag ligger. Jon dricker helst gin ren, eller med is och ett litet stänk tonic.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren