2020-11-25 07:00Pressmeddelande

Krook & Tjäder får förtroendet att gestalta Hernö Gin Hotell i Härnösand.

null

Arkitekterna Krook & Tjäder får i uppdrag av Hernö Gin att utforma det nya destinations- och upplevelsehotellet på Kanaludden i Härnösand. Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor med erfarenhet av över fem hundra hotellprojekt i världen. Med referenser som Haymarket By Scandic i Stockholm, Clarion Hotel i Sundsvall och Langley Fort Royal på Guadeloupe i Karibien kommer de nu att bidra till att sätta Härnösand på kartan i hotellvärlden.

– Med kunskap som sträcker sig över hela kedjan i byggprocessen samt hela vägen in i hotellverksamheten kommer Krook & Tjäder att hjälpa oss skapa ett hotell med hållbart perspektiv när det gäller såväl beständigt byggande som ekonomi, drift och arbetsflöden i lokalerna, säger Jon Hillgren, vd och grundare, Hernö Gin.

En trygg partner med förståelse för helheten.
Ansvarig arkitekt är Stefan Tjäder som är en av bolagets grundare och kompetensansvarig inom hotell. Med stor erfarenhet av hotells flöden och strukturer är han expert på hur estetik, funktionalitet, inredning och arbete i den dagliga verksamheten hänger ihop.

– Utöver att Stefan är en mästare på att skapa hotellkoncept med hög arkitektonisk nivå, har han specialistkompetens inom optimering av säljytor i form av gästrum, konferens, barer och restauranger med stenkoll på nyckeltal och yteffektivitet. Det känns oerhört tryggt att ha honom med i projektet, säger Jon.

– Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an uppdraget att skapa en kreativ gestaltning och ett hotell som andas Hernö Gins varumärke med respekt för staden och närmiljön, säger Stefan.

Arbete inom ramen för antaget gestaltningsprogram.
Det finns ett gestaltningsprogram som är antaget i och med att detaljplanen vunnit laga kraft. Krook & Tjäder kommer att arbeta inom ramen för detta och hotellets utseende kommer att kommuniceras i och med inskickad ansökan om byggnadslov. Målsättningen är att skicka in ansökan om bygglov under första kvartalet 2021.

– Parallellt med detta arbete sker planeringen av cocktailbaren i Stockholm som pågående nyemission syftar till att finansiera. Vi bygger också om destilleriet just nu för installation av den nya panna som kom förra veckan. Allt detta utan att göra avkall på kärnverksamheten: att skapa världens godaste gin, sammanfattar Jon avslutningsvis.Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren