2018-11-07 00:27Pressmeddelande

Jon Hillgren i Sverigefinal för Årets manliga stjärnskott i EY Entrepreneur Of The Year.

null

Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin, är en av de svenska kandidaterna som går vidare till Sverigefinalen när Ernst & Young utser årets mest framgångsrika entreprenör i världen, EY Entrepreneur Of The Year. Vid regionfinalen på hotell Knaust i Sundsvall kvällen den 6 november tilldelades Jon kategoripriset Årets manliga stjärnskott.

– Det känns väldigt ärofyllt och jag ser fram emot att få möta såväl jury som andra duktiga entreprenörer från hela landet i januari i Stockholm då den nationella finalen avgörs. Bara möjligheten till erfarenhetsutbyte och nätverkande med framgångsrika företagare som brinner för sin affärsidé är stort i sig, säger Jon Hillgren.

På plats i Sundsvall för att ta emot det regionala priset var Elin Sahlman, Head of Paper and People, delägare och en av grundarna till Hernö Gin.

– Det är med stor glädje jag representerar min tvillingbror Jon här i kväll. Hans entreprenörsanda och starka drivkraft är viktiga komponenter i motorn Hernö Gin. Han har bara en växel och det är framåt. Så nu kör vi! Mot Stockholm och den nationella finalen!, jublar Elin.

Internationell utmärkelse för entreprenörer.

EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Med insikten om att framgångsrika entreprenörer stimulerar ekonomisk tillväxt arrangerar EY årligen utmärkelsen i syfte att synliggöra entreprenörer, öka intresset för entreprenörskap och inspirera morgondagens entreprenörer. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i 140 städer och i fler än 60 länder.

Nyckelpersoner inom svenskt näringsliv i juryn.

Juryn som ska utse den svenska entreprenör som går vidare till internationell final består av nyckelpersoner inom svenskt näringsliv samt tidigare vinnare av utmärkelsen. Bedömningen sker utifrån sex kriterier: Entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande.

– Den här finalplatsen är ett kvitto på att vi jobbar rätt och jag vill ge mina medarbetare en stor eloge för att de dagligen arbetar hårt mot målet att skapa världens bästa gin, hälsar Jon.

Juryns motivering: 
På kort tid har årets manliga stjärnskott skapat ett välkänt varumärke. Resan har hittills haft en stark uppåtgående trend, och ändå får vi känslan av att vi bara ser startgropen. Med ett genuint intresse för sin produkt och en tydlig marknadsföringsstrategi är företaget redan prisbelönt världen över och kan mycket väl bli Sveriges nästa stora exportsuccé. Företaget visar trots sin korta historik en stark lönsamhet. Det är helt enkelt ginialt! Priset som ÅRETS MANLIGA STJÄRNSKOTT går till: Jon Hillgren, Hernö Gin AB

Mer om tävlingen och övriga vinnare:
https://www.ey.com/se/sv/newsroom/news-releases/pressmeddelande-2018-11-06-visionar-duo-ar-norrlands-framsta-entreprenorer


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren