2019-11-20 09:15Pressmeddelande

Jon Hillgren får Guldnubben för välsmakande och ginspirerande entreprenörskap.

null

Tisdag den 19 november 2019 mottog Jon Hillgren Spritakademiens prestigefulla pris Guldnubben vid en ceremoni på Långbro Värdshus. Med motiveringen ”För synnerligen välsmakande och ginspirerande entreprenörskap” understryker Spritakademien att Jon har lyckats med något särdeles bra i en perfekt mix av njutning och företagande.

– Jon är en viktig förebild på många plan. Han är sammansatt av lika delar njutning och entreprenörskap, han är välutbildad, strategisk, driven, men också passionerad och noggrann. I den extremt svårmanövrerade värld som är spritens har han hittills gjort alla rätt, säger Spritakademiens preses Steffo Törnquist.

– Oj, vilka fina ord! Jag är glad och tacksam över att få ta emot Guldnubben, en utmärkelse som genom åren tilldelats ikoner och drivna entreprenörer som på olika sätt gjort viktiga avtryck på spritbranschen i Sverige. Att få ansluta till den skaran är mycket hedrande, säger Jon Hillgren, vd och grundare, Hernö Gin.

Innovativ dryckeskonst i världsklass.

Spritakademien arbetar för bättre sprit och bättre spritkultur i Sverige, bredare och djupare kunskap om sprit samt att värna om det sprithistoriska arvet. De verkar genom kunskapsförmedling, rådgivning, opinionsbildning samt en rad olika arrangemang. Styrelsen består av fjorton ledamöter med gedigen branscherfarenhet och varje år utser de vinnaren av det prestigefulla priset Guldnubben.

– Få svenskar har gjort så mycket gott för spriten som Jon Hillgren. Hernö Gin är innovativ dryckeskonst i världsklass, betonar Steffo Törnquist.

Diplom med unikt verk av Ernst Billgren

Ett för Hernö Gin unikt verk av Ernst Billgren, konstnär, designer av spritglas samt tidigare ledamot i Spritakademien, utgör det diplom som överlämnades under kvällen.

– Det här fina diplomet kommer att få en hedersplats hemma i destilleriet i Dala, avslutar Jon.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren