2012-08-28 09:12Pressmeddelande

Invigning av Hernö brenneri

Den 7 september invigs Hernö brenneri i Härnösand, världens nordligaste och Sveriges enda ginbränneri. Intresset för det nya bränneriet i Härnösand är stort världen över och förväntan på den första produkten Hernö Artisan Gin : First Craft är stor.

 Beställningar av First Craft, en begränsad utgåva av den första destilleringen, strömmar in.

 Gin är en spännande produkt som på senare tid blivit allt mer populär, säger Jon Hillgren, VD för Hernö brenneri. Whiskymarknaden har på senare år sett många uppstickare och nykomlingar. I det avseendet är marknaden för gin lite av en doldis även om den växer med cirka 5 procent per år i Sverige och mer än så ibland annat Storbritannien.

 Hernö brenneris grundare Jon Hillgren har förutom ett genuint intresse för gin även utbildning vid Institute of Brewing and Distilling i London och hos dr. George Dodd, Storbritanniens ledande aromaspecialist, verksam vid bland annat University of Warwick och hos ledande gin och whiskytillverkare i Storbritannien.

 - Vi kommer att skapa ett ekologiskt gin med unik arom som ska tilltala njutare världen över, säger Hillgren. Inledningsvis kommer vi att bygga upp marknaden lokalt via Systembolaget samt direktförsäljning till utvalda restauranger, men vi ser redan nu intresse från hela världen.

 När kan man köpa sin första flaska gin från Hernö Brenneri AB på Systembolaget?- Vår första produkt heter Hernö Artisan Gin : First Craft och skapas endast i 2 000 flaskor  Dessa måste förhandsreserveras och är färdiga för leverans i november månad.

- Hernö Artisan Gin : The Swedish Gin kommer att finna i hyllan hos Systembolaget i Härnösand, Timrå och Birsta i slutet av året. Produkten kommer också att finnas tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.

 För Jon Hillgren är det en dröm som går i uppfyllelse då bränneriet står färdigt och skapandet kommit igång.

 Vad är det långsiktiga målet?
- Vi jobbar intensivt med produktutveckling, säger Jon Hillgren. Efter First Craft och Swedish Standard kommer vi att släppa fler unika produkter, både för den svenska och för världsmarknaden, men dessa får bli en överraskning. Men vi lovar att det ska vara värt tålmodig väntan. Vi går en spännande framtid till mötes, säger Hillgren.

Under invigningen deltar landshövding Bo Källstrand och ordförande för Företagarnas riksorganisation Jens Spendrup.

Pressmeddelandet finns i sin helhet på herno.se, även på engelska.

Kompletterande information lämnas gärna av:

 Hernö brenneri AB
Jon Hillgren, vd
Mobil: +46 73 274 44 93
E-post: jon@herno.seOm Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren