2019-07-02 11:26Pressmeddelande

Internationell barelit klar för Skandinaviens största gintävling i Höga Kusten.

null

Den globala finalen av Hernö Gin Cocktail Awards går av stapeln i Dala, Härnösand, i världsarvet Höga Kusten lördagen den 24 augusti. Vi välkomnar femton av världens bästa bartenders till Hernö Gin för att göra upp om vem som kan skapa årets bästa cocktail. Friluftsliv och landsbygdsidyll lockar barelit från nio länder.

Bartenders från världens trendigaste barer till Hernö Gin och Höga Kusten.

En världsunik cocktailtävling i hjärtat av världsarvet Höga Kusten där allt skapas på plats med det som finns i de norrländska skogarna. En storslagen naturupplevelse. Och ett möte med Hernö Gins grundare och Master Distiller Jon Hillgren. Det är vad som lockar bartenders från världens trendigaste barer att resa till Dala för att tävla med då ännu ej lanserade Hernö High Coast Terroir Gin 2019. Tävlingen sker på en utomhusscen med över 200 gäster. På plats finns också tre av Sveriges hetaste bartenders som tar över ginbaren.

– De tävlande är några av de bästa i världen och det är en stor ära att välkomna dem till Dala och Härnösand. Att de väljer att delta är ett bevis på den dignitet som både tävlingen och vårt varumärke har uppnått på kort tid, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Fyra finalister från Hong Kong och Danmark klara.

Just nu pågår delfinaler i Sverige och ute i världen där bartenders kvalificerar sig till finalen genom att tolka sin bakgrund och hemmiljö med en cocktail. Två länder är klara och kommer att skicka namnkunniga talanger:

  • Ray Mak, Alibi Wine Dine Be Social, Hong Kong.
  • Nikita Makveev, Red Sugar på Kerry Hotel, Hong Kong.
  • Giano Chan, Bakehouse, Hong Kong.
  • Michael Olsson, K-bar, Köpenhamn.

Exotisk natur och det genuina Sverige lockar.

Det de tävlande möter i Höga Kusten är i många fall så långt ifrån deras bakgrund och hemmiljö det går att komma. Exotisk natur och det genuina Sverige utmanar och lockar stora talanger att delta.

– Det unika med tävlingen är att finalisterna inte har möjlighet att förbereda sig. De får smaka det gin de ska tävla med för första gången kvällen innan och under tävlingsdagen får de själva finna ingredienser till sin cocktail ute i naturen, berättar Jon Hillgren.

– Det normala vid en cocktailtävling är månader av förberedelser för att utveckla sin cocktail innan den till slut ska presenteras för en jury. När det gäller Hernö Gin Cocktail Awards handlar det om att läsa på om den svenska floran. Vinnaren 2017, Devender Kumar från Hong Kong, hade aldrig tidigare varit i en skog. Någonsin. Det säger en del om utmaningen. Och man ska inte underskatta prestationen i att skapa sin cocktail inför flera hundra personer efter en heldagsvandring, avslutar Johan Wester, projektledare för Hernö Gin Cocktail Awards.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren