2019-03-01 10:00Pressmeddelande

Hyllade Hernö Old Tom Gin tar plats på fler hyllor på Systembolaget

null

Från och med den 1 mars 2019 kommer Hernö Old Tom Gin att ta plats på hyllan på 77 av Systembolagets butiker i Sverige. Det är en ökning som står klar när Systembolagets ranking för den senaste försäljningsperioden offentliggörs.

– Vi ser ett tydligt genombrott på den svenska marknaden för vår Old Tom som både 2017 och 2018 krönts till World’s Best Gin samt till Best Gin in Asia 2018. Från och med den 1 mars blir den tillgänglig för fler med hyllplats i fler av Systembolagets butiker, konstaterar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Kundefterfrågan styr sortimentet.

Systembolagets rankingsystem tar hänsyn till såld volym samt försäljningsmarginal och produkterna utvärderas löpande. Att Hernö Old Tom Gin kvalat in på fler hyllplatser och från den 1 mars finns på plats i 77 av Systembolagets butiker är resultatet av en ökad efterfrågan.

– Vi är jätteglada att fler kunder i Sverige upptäcker och vill ha Hernö Old Tom Gin. Med det menar jag inte att vi vill att svenskarna ska konsumera mer, vi vill förändra dryckesmönster och vill att folk ska välja något de tycker är gott och inta det i mindre mängd, betonar Jon.

Bekräftar en trend med mer medvetna val.

Hernö Old Tom Gin är en lätt sötad gin som är len och blommig med toner av fräsch citrus. En perfekt produkt för den medvetna konsumenten som vill prova att dricka gin som det är, som avec i det lilla glaset.

– Vi ser en trend i att allt fler gör medvetna val, väljer kvalitet framför kvantitet samt efterfrågar hantverksmässigt framställda och ekologiska produkter. Att Old Tom nu tar plats i fler av Systembolagets butiker bekräftar en utveckling som vi tror kommer att få ännu större genomslag för oss framöver, avslutar Jon.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren