2023-11-06 14:34Pressmeddelande

Hon axlar kommunikationsansvaret på Hernö Gin

Enelie Kjaergaard, Hernö GinEmelie Kjaergaard

Emelie Kjaergaard blir ny Head of Communication på Hernö Gin och kommer ansvara för affärsdrivande kommunikation kring Hernö Gins produkter och upplevelser såväl nationellt som internationellt.

Emelie kommer till Hernö Gin med lång och bred erfarenhet av affärsutveckling, strategisk kommunikation och marknadsföring som senior konsult och byråledare. Hon kommer närmast från en roll som CMO och Head of Business Growth på digitalbyrån Esatto.

– Jag är så glad att få välkomna Emelie in i teamet. Hernö Gin har alltid värdesatt kommunikation och att bygga ett starkt varumärke och det har lönat sig. Emelie har entreprenörskap i blodet precis som resten av gänget här. Det i kombination med hennes digitala bakgrund och långa erfarenhet av kommunikations- och varumärkesarbete gör att hon passar perfekt i vårt team, säger Emma Edfors, VD på Hernö Gin.

Hernö Gin står inför en stundande börsintroduktion, etablering av ytterligare en Hernö Gin Bar och öppning av ett destinationshotell tillsammans med Petter Stordalens Strawberry. Med en stadig position som marknadsledande gindestilleri på hemmamarknaden och ett stigande intresse från både befintliga och nya exportmarknader ökar behovet av marknads- och affärsstöd även kring produktportföljen.

– Att få jobba med Hernö Gin, ett familjeföretag med starka rötter, känns otroligt inspirerande. Jag har följt Hernö Gins resa från lokal företagsraket till internationellt prisad utmanare och ser fram emot att få vara en del i teamet som ska vidareutveckla Hernö Gins redan starka position. Det känns extra spännande att arbeta med ett varumärke och en produkt i toppklass, tydligt hållbarhetsfokus och som ständigt utvecklar nya idéer med upplevelsen i centrum, säger Emelie Kjaergaard.

Emelie börjar på Hernö Gin den 8 januari 2024.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Emma Edfors
CEO
Emma Edfors