2021-10-07 08:31Pressmeddelande

Hernö Swedish Capital Gin lanseras på Hernö Gin Bar i Stockholm.

Onsdagen den 13 oktober sker en exklusiv lansering av Hernö Swedish Capital Gin på Hernö Gin Bar i Stockholm. Ginet är en hyllning till huvudstaden och dess mångfald med smakinfluenser från olika delar av världen. Bland annat Lemon Myrtle som är världens mest kraftfulla citrus och växer i Australien. Samtliga flaskor är reserverade för Hernö Gin Bar som är den enda plats i världen där det kommer att gå att avnjuta Hernö Swedish Capital Gin.

– Arbetet med att skapa Hernö Swedish Capital Gin har varit otroligt spännande. Målet har varit att bibehålla känslan av Hernö Gin samtidigt som nya toner får komma igenom. Vi använde Lemon Myrtle, som vi blev helt förälskade i under vårt samarbete med Four Pillars samt bockhornsklöver som ger en härlig underliggande ton, säger Johan Wester, Head Distiller på Hernö Gin, som tagit fram produkten.

Mångfald i smak med en hyllning till huvudstaden och koppling till Dala.
Tio olika kryddor och örter ger smakliga influenser från delar av världen medan etikettens design är en hyllning till huvudstaden med tydliga attribut som Globen, Gröna Lund, Slottet, Kaknästornet och Sergelstorg. En extra finess är sammanlänkningen av Stockholm och Hernö Gin i Dala med alkoholstyrkan.

– Hernö Gin Bar ligger 42,4 mil från Dala, Home of Swedish Gin, och en extra fin detalj är att alkoholstyrkan för Hernö Swedish Capital Gin uppgår till 42,4% alc/vol., avslöjar Johan.

Lanseringsevent på Hernö Gin Bar onsdag 13 oktober.
Lanseringen sker onsdagen den 13 oktober klockan 17 under en provning på Hernö Gin Bar i Stockholm. Under ledning av Johan som skapat Hernö Swedish Capital Gin får du som gäst prova totalt fem olika sorters gin och såklart det unika gin som lanseras dagen till ära.

– Vi avrundar lanseringseventet med en cocktail skapad av Linus Morgan, ledare och kreativt ansvarig på Hernö Gin Bar. Självklart med Hernö Swedish Capital Gin som grund, berättar Johan.

– Det är så roligt att få servera den första ginen dedikerad till Sveriges huvudstad. I vanlig ordning är balansen i ginet perfekt och jag föll i synnerhet för den djupa undertonen från bockhornsklövern, säger Linus.

När lanseringseventet är avslutat, klockan 19, öppnar försäljningen av Hernö Swedish Capital Gin i baren.

– För dig som vill boka plats på lanseringseventet/ginprovningen eller boka bord i restaurangen finns länkar till bokning nedan. Välkommen, hälsar Johan och Linus.

Hernö Swedish Capital Gin
Serveras endast på Hernö Gin Bar i Stockholm.
Alkoholhalt 42,4% alc/vol.
Lansering 13 oktober 2021.

Boka lanseringsevent.

Boka bord i restaurangen.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpan- norna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren