2019-05-07 13:25Pressmeddelande

Hernö Sipping Gin 2019 har en lång rökig känsla som dröjer sig kvar.

null

Årets exklusiva lansering av Hernö Sipping Gin #1.3 den 28 juni kommer med toner av espresso, kola och en rökighet som dröjer sig kvar tillsammans med ett avslut fullt av kanel, frukt och enbär. Fat från Ardbeg sätter en djärv prägel på årets begränsade upplaga av Hernö Sipping Gin som i första hand finns att köpa den 28–29 juni på High Coast Whiskyfestival samt den 30 juni på Hernö Gins Öppet hus i Dala.

– Den ljusa och lätta färgen bedrar. Det här är en intensiv gin i vår serie med fatlagringar från olika whiskyproducenter. I år har jag låtit vår klassiska Hernö Gin mogna 21 dagar på fat som tidigare använts av Ardbeg och resultatet är den mest kraftfulla i serien hittills, berättar Jon Hillgren, Master Distiller och vd på Hernö Gin.

Lång rökig smak och en doft av kola och kaffe.
En doft av kola, espresso, vanilj och citrus når näsan och inleder upplevelsen av Hernö Sipping Gin #1.3.

– Det du först känner när du smakar är den karaktäristiska smaken av Hernö Gin som är tongivande och möter torv, kola och päron. Avslutningsvis kommer en rökig ton som varar länge och blommar upp tillsammans med enbär, kassia, frukt och salt, beskriver Jon.

Strategisk tanke att premiera besökare på High Coast Whiskyfestival och Hernö Gins Öppet hus.
Hernö Sipping Gin #1.3 lanseras High Coast Whiskyfestival i Bjärtrå den 28 juni samt på Hernö Gins Öppet hus i Dala den 30 juni. Där kommer besökare att kunna provsmaka ginet och få första chansen att beställa. Veckan efter de båda eventen släpps de flaskor som återstår till försäljning på Systembolaget. Drygt 1 600 flaskor kommer att finnas tillgängliga på den svenska marknaden.

– Hernö Sipping Gin är ett projekt som startade för fyra år sedan med grundtanken att vi som lokalt företag vill bidra till en stärkt besöksnäring i regionen. Med en unik produkt och en exklusiv möjlighet för besökare att få första chansen att beställa ökar vi attraktionskraften ytterligare på två redan populära event. Det är vår grundtanke och vår långsiktiga strategi, berättar Jon.

– Höga Kusten är i dag enligt undersökningar ett av Sveriges hetaste resmål och vi hoppas förstås att fler ska hitta hit. Välkomna, hälsar Jon.

Alkoholvolym: 49,1%.

Lansering: Totalt 1 904 flaskor, varav drygt 1 600 flaskor kommer att säljas i Sverige. I första hand tillgängliga för besökare på High Coast Whiskyfestival den 28–29 juni och på Hernö Gins Öppet hus den 30 juni.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren