2022-04-14 05:37Pressmeddelande

Hernö Old Tom Gin vinner guld i världens största sprittävling.

Som enda gindestilleri i Sverige prisas Hernö Gin i San Francisco World Spirits Competition 2022. Hernö Old Tom Gin vinner guld och anses med detta sätta standarden för en utmärkt Old Tom i världens största sprittävling där drygt 5 000 bidrag från över 40 länder tävlar i spritkategorin.

– Det känns fantastiskt att Hernö Old Tom Gin fortsätter vara en stor favorit i en tävling där vi nu vinner guld för sjätte året i rad, varav fyra är tillägnade just Hernö Old Tom Gin, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Ginkategorin fortsätter växa i världens största sprittävling.
Ginkategorin i San Fransisco World Spirits Competition har vuxit med 20 procent sedan förra året. Över 650 bidrag beräknas ha tävlat i ginkategorin i år enligt Johan Wester, tävlingsansvarig på Hernö Gin.

– Det vi ser är en effekt av den ginboom som råder i världen. Fler och fler destillerier etablerar sig på marknaden och är med och tävlar. Ginkategorin fortsätter växa i hög takt och är tveklöst en av de största och mest konkurrensutsatta i tävlingen, konstaterar Johan.

Om man ser till tävlingen som helhet tävlar drygt 5 000 bidrag från över 40 länder i år. Med detta är San Franscisco World Spirits Competition världens största sprittävling med drygt tjugo års erfarenhet av juryarbete och bedömning av sprit.

Fjärde guldet för Hernö Old Tom Gin i tävlingen.
Hernö Old Tom Gin har med årets utmärkelse prisats med totalt fyra guld i tävlingen: 2018, 2019, 2021 och 2022. Hernö Dry Gin och Hernö Navy Strength Gin är Hernö Gins övriga guldmedaljörer i tävlingen genom åren.

– Hernö Old Tom Gin är vår andra största produkt såväl på vår hemmamarknad som ute i världen, näst efter Hernö Dry Gin, och den som vunnit flest av de riktigt tunga priserna i de internationella tävlingar vi kontinuerligt deltar i, konstaterar Johan.

– Goda resultat i tävlingar hjälper oss att komma in på nya marknader och nu hoppas vi såklart att fler internationella inköpare upptäcker 2022 års guldmedaljör från Hernö Gin i San Francisco World Spirits Competition, avslutar Jon.

Hernö Old Tom Gin finns på cirka hälften av landets Systembolagsbutiker och i beställningssortimentet. Beställ här.


Ämnen: Priser

Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren