2018-08-23 09:20Pressmeddelande

Hernö High Coast Terroir Gin 2018 kommer med en smak av malt och norrländsk skog.

null

Den 3 september sker lanseringen av Hernö High Coast Terroir Gin 2018 i en begränsad upplaga på Systembolaget. 530 av totalt 1 058 flaskor når den svenska marknaden. 

– Höstens terroir gin är destillerad av en maltbas från våra vänner och grannar Lockeby bryggeri samt lokalt plockade örter och kryddor, berättar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Enbär, granskott, fläder och rönnbär handplockade av Jons mor Yvonne Hillgren sätter den karaktäristiska smaken på Hernö High Coast Terroir Gin 2018.

– Doften präglas av enbär och blommighet med en underliggande djupgående ton av malt. Smaken har en blommig komplexitet med tydlig enbärskaraktär och rönnbären kommer igenom med fräschör på slutet. Fläder, enbär, peppriga toner och granskottens sötma dröjer sig kvar, beskriver Jon.

Begränsad lansering i samband med cocktailtävling en tydlig strategi.

Förra året vid lanseringen av Hernö High Coast Terroir Gin sålde alla flaskor slut på en dag och den här lanseringen har alla förutsättningar att bli samma försäljningssuccé med ett ökat antal ginentusiaster som efterfrågar nya smakupplevelser.

– Lanseringen av Hernö High Coast Terroir Gin sker årligen i samband med Hernö Gin Cocktail Awards, där huvudsyftet är att den används i vår globala cocktailtävling där finalisterna inte vet i förväg vilka smaker de kommer att konfronteras med. Det är en tydlig och långsiktig strategi från vår sida, understryker Jon.

– Årets lansering sker i en exklusiv omfattning om endast 530 flaskor som vi tror kommer att sälja slut snabbt. Så det gäller att vara på hugget den 3 september när vi släpper beställningsnumret på Facebook klockan tio, avslutar Jon.

Alkoholvolym: Buteljerad vid 46,8%.
Lansering på svenska marknaden: 530 flaskor.
Artikelnummer på Systembolaget:Meddelas via facebook.com/hernogin klockan 10 måndagen den 3 september.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren