2020-11-17 07:00Pressmeddelande

Hernö Gins tredje dam gör entré med löfte om ökad kapacitet.

null

Hernö Gin rullar ut fina mattan och välkomnar den nya kopparpanna som anländer under eftermiddagen. Med en kapacitet om 1 000 liter kommer hon att regera tillsammans med Marit och Kierstin, fördubbla destilleringskapaciteten samt säkra en fortsatt tillväxt för de kommande fem årens produktion av hantverksmässigt skapad gin från Dala.

– Det här blir Hernö Gins tredje dam skulle man kunna säga. Och hennes ankomst är efterlängtad, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

På grund av rådande pandemi har leveransen som var beräknad att ske under våren blivit uppskjuten till nu. Montering och installation kommer att ske under vintern.

– Steg ett blir att eskortera henne in i destilleriet. Med gemensamma krafter kommer vi att utmana faktorer som pannans omfång, volym och vikt. Hela personalen kommer att vara engagerad och det blir en minst sagt spännande eftermiddag, berättar Jon.

Säkrar ökad produktion för fortsatt tillväxt.
Den nya pannan kommer liksom sina föregångare från den tyska producenten Arnold Holstein, är handslagen i koppar och rymmer 1 000 liter.

– Den totala destilleringskapaciteten som vi uppnår med den här satsningen är tillräcklig för fortsatt tillväxt under minst fem år till. Vi kommer att kunna producera 800 000 flaskor gin per år och är redo att växa i den kostymen, fastslår Jon.

De närmaste fem åren räknar Hernö Gin med att endast mindre investeringar i produktionsanläggningen kommer att behövas.

Kommer att arbeta sida vid sida med Marit.
Hernö Gin har sedan tidigare två kopparpannor. Kierstin som rymmer 250 liter och som är döpt efter den första kvinnan på den 1700-talsgård där destilleriet är uppfört och som i dag används för limiterad produktion och produktutveckling. Marit som är döpt efter Jons svärmor har fram till i dag regerat ensam i huvudproduktionen. Nu får hon sällskap.

– Namnet på vår tredje dam är redan fastställt och kommer att avslöjas längre fram i vinter, avslutar Jon hemlighetsfullt.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren