2023-03-27 06:00Pressmeddelande

Hernö Gin & Tonic i guldklass enligt en av världens största sprittävlingar.

Ett utmärkt exempel på ett klassiskt London Dry Gin för en Gin & Tonic. Det är juryns utlåtande när en av världens största och mest inflytelserika sprittävlingar, International Wine and Spirits Competition (IWSC), tilldelar Hernö Gin guld i kategorin Gin & Tonic 2023. Det är tredje gången sedan 2016 som Hernö Dry Gin prisas med guld för bästa gin för en Gin & Tonic i denna tävling.

– Ska du dricka Gin & Tonic är Hernö Dry Gin ett garanterat utmärkt val av gin rekommenderat av världens främsta experter, säger Johan Wester, Head Distiller och tävlingsansvarig på Hernö Gin.

Hernö Dry Gin sätter guldkant på din Gin & Tonic.
Hernö Gin tävlar årligen i de fem största internationella tävlingarna i branschen och IWSC är jämförbar med filmbranschens Oscar. En av de största och mest inflytelserika i världen.

– Att vinna ett guld är en enorm prestation. Och att vi fortsätter göra det om och om igen i ett sammanhang som omfattar världens främsta ginproducenter är ännu större, betonar Johan.

Sedan 2015 har Hernö Gin utsetts till världens bästa gin varje år i någon av de fem stora tävlingarna. Världens bästa London Dry Gin och Världens bästa gin för en Gin & Tonic är två av dessa och dessutom förtjänade i just tävlingen IWSC.

– Åter igen får vi bekräftat att vår Hernö Dry Gin sätter guldkant på din Gin & Tonic. Jag är sjukt stolt, konstaterar Johan.

Världens bästa gin, sagan fortsätter.
– Utmärkelserna är väldigt prestigefulla och vi jublande glada såklart. Men jag vill betona att det är inte allt guld och alla troféer som gör att vi går till jobbet varje dag. Det är ren och skär passion och skaparglädje. Vi vill göra världens bästa gin helt enkelt, det gin vi själva älskar, inflikar Jon Hillgren, Master Distiller och grundare av Hernö Gin.

– När juryn beskriver vårt gin som frodigt, extravagant med mjuk vanilj, tydlig citrus och framträdande enbär samt att det har ett mjukt avslut som virvlar runt på tungan på ett magnifikt sätt… Då känner jag att vi gör rätt! Det var det här jag ville åstadkomma när jag skapade Hernö Gin och den ursprungliga karaktären är en framgångsfaktor som fortsätter hålla guldklass och mer. Jag är överväldigad, avslutar Jon.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren