2021-04-08 07:38Pressmeddelande

Hernö Gin, stormästare i Global Spirits Masters.

Hernö Gin är Gin Grand Master 2020 i The Spirits Business Global Spirits Masters 2020. Det står klart när den tävlingen summerar resultatet för året. En Taste Master, sex Master och två guld ger den högsta totalpoängen i tävlingen och Hernö Gin utses till ginkategorins stormästare.

 – Jag vet att det är många tävlingar att hålla koll på. Men för att förenkla det: Vi deltar i de fem största internationella tävlingarna årligen. Global Spirits Masters är en av dem och att jämföra med filmindustrins Oscar. När de summerar 2020 års resultat har Hernö Gin den högsta totalpoängen av alla tävlande i ginkategorin och är därmed stormästare; Gin Grand Master 2020, förklarar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.


Summering, Hernö Gins tyngsta utmärkelser i Global Spirits Masters 2020.

+ Hernö Old Tom Gin. Taste Master. Bästa gin alla katgorier.

+ Hernö Old Tom Gin. Master. Kategori Old Tom.

+ Hernö Old Tom Gin. Master. Kategori Ultra Premium.

+ Hernö Pink BTL Gin. Master. Kategori Ultra Premium.

+ Hernö Pink BTL Gin. Master. Kategori London Dry.

+ Hernö Juniper Cask Gin. Master. Kategori Cask Aged.                   

+ Hernö Navy Strength Gin. Master. Kategori Navy Strength.

+ Hernö Dry Gin. Gold. Kategori London Dry.

+ Hernö Sloe Gin. Gold. Kategori Sloe Gin.

= SUMMA. Hernö Gin är Gin Grand Master 2020.


 

Rekord i mästartitlar med totalt sju Masters.
Hernö Gin har genom åren förärats totalt 27 Masters i The Spirit Business Gin Masters. Företagets rekord låg tidigare på fem Masters under ett och samma år (2015). Fem år senare gör Hernö Gin en historisk bedrift och får totalt sju; sex Masters och en Taste Master.

– En Taste Master innebär att ginet vinner pris för godast gin alla kategorier, vår Hernö Old Tom tilldelades detta pris 2020, förklarar Jon.

The Spirit Business meddelar att aldrig någonsin i tävlingens historia har en och samma producent belönats med så många mästartitlar under ett och samma år. Antalet tävlande ligger också på en rekordnivå.

Mästarnas mästare i ginkategorin fyra gånger av nio sedan starten.
Hernö Gin har utsetts till Gin Grand Master fyra av de nio år företaget deltagit i tävlingen: 2013, 2015, 2016 och nu 2020.

– Den bästa ginproducenten totalt sett, alla kategorier, fyra gånger av nio. Det är ett helt fantastiskt resultat. Jämför det med att som filmproducent vinna ett gäng Oscarstatyetter i olika kategorier och en Stormästar-Oscar som grädde på moset ungefär vart annat år, skrattar Jon.

 


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpan- norna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren