2018-08-14 09:00Pressmeddelande

Hernö Gin stärker positionen i Norden genom nytt samarbete med Altia.

null

Altia Corporation blir exklusiv distributör av Hernö Gins dryckesportfölj i Sverige, Norge, Finland och Baltikum. Samarbetsavtalet börjar gälla den 3 september 2018.

– Altia är ett ledande vin- och spritföretag i Norden och i de baltiska länderna, och tillsammans med dem ställer vi för ytterligare tillväxt på dessa marknader. Vi har en jättespännande och oerhört inspirerande resa framför oss tillsammans, säger Jon Hillgren, grundare och vd på Hernö Gin.

Altia förser Norden och Baltikum med kvalitetsvarumärken inom dryck. O.P. Anderson, Blossa glögg och Grönstedts cognac är några exempel. Från och med den 3 september inleder Hernö Gin samarbetet med Altia som blir exklusiv distributör till hotell, restaurang och catering (HoReCa), tax free samt de statliga monopolen för alkoholhaltiga drycker i Sverige, Norge, Finland, Estland och Litauen.

Betydelsefullt samarbete i expansivt läge

Altia kommer att bidra med stor erfarenhet och närvaro på Hernö Gins nyckelmarknad Sverige samt i de övriga nordiska länderna och Baltikum.

– I den expansiva fas som vi befinner oss i välkomnar vi Altias säljkår som kommer att hjälpa oss att upprätthålla hög service och bidra till ytterligare tillväxt på HoReCa-marknaden. Det ska också bli spännande att samarbeta med Altia när det gäller kommunikation och strategier samt ta del av deras arbete med trendanalyser, utbildning och stora konsumentfokus, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Välkommet tillskott i produktportfölj

Samarbetet är resultatet av diskussioner som förts mellan Hernö Gin och Altia under en längre tid.

– Det känns otroligt roligt att allt nu är klart. Att få samarbeta med Europas mest prisbelönta gindestilleri är en stor ära. Företaget är ett föredöme med sina ekologiska produkter och varumärket blir ett fantastiskt tillskott i vår portfölj. Vi ser mycket fram emot att inleda samarbetet med bolaget, säger Janne Halttunen SVP Scandinavia, Altia.

Om Altia:
Altia ett ledande vin- och spritföretag som jobbar med högkvalitativa varumärken i Norden och i de baltiska länderna. Hållbarhet är viktigt för oss. Vi vill leda utvecklingen av en ny, modern och måttlig dryckeskultur. Altias egna varumärken är bland annat Blossa, Chill Out, Explorer, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Renault, Xanté och Skåne akvavit. Altia har tre försäljnings- och marknadsföringsföretag i Sverige: Altia Sweden, Philipson Söderberg och Bibendum. Mer information:
www.altiagroup.comalternativt www.folkofolk.se

Kontaktpersoner på Altia:
Janne Halttunen, SVP Scandinavia, Altia, tel. +358 40 187 4407, janne.halttunen@altiagroup.com
Jenny Asplund, PR & Communication Manager, Altia, jenny.asplund@altiagroup.com
För information mot HoReCa, Calle Magnusson, Brand Manager, Altia, calle.magnusson@altiagroup.com


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren