2020-06-15 10:01Pressmeddelande

Hernö Gin ställer in Öppet Hus som varit en årlig tradition från start.

null

Varje sommar, den sista helgen i juni, har Hernö Gin sedan 2012 hållit Öppet Hus vid destilleriet i Dala. Ett uppskattat event som förra året lockade runt tusen besökare under fyra timmar. I år blir det inte så.

– I skuggan av Corona är det inte möjligt att genomföra eventet i år. Det känns jättetråkigt, men nästa sommar återupptar vi traditionen och då hoppas jag att vi kan ses som vanligt igen, säger Elin Sahlman, försäljningschef, som är projektledare för eventet.

Öppet Hus hos Hernö Gin har för många blivit en traditionell sommarutflykt med destillerirundtur, cocktailbar, fika, inköp av bartillbehör och trivsamt mingel. För andra en besöksanledning för att försäkra sig om att hinna beställa årets Hernö Sipping Gin som alltid lanserats i samband med eventet. I år är det mycket som är annorlunda.

– Öppet Hus ställs in och vi återkommer inom kort med detaljer kring lanseringen av Hernö Sipping Gin vars grundtanke sedan start är att främja besöksnäringen i regionen, berättar Elin.

Inställd premiär av sommaröppen besöksverksamhet.

Vid förra årets Öppet Hus invigde Hernö Gin sin nya restaurang. I år var tanken att den skulle vara öppen under sommaren och erbjuda café, lunchservering och cocktailbar i samband med guidade turer i destilleriet flera dagar i veckan. Denna satsning skjuts nu på framtiden och Hernö Gin har beslutat att ha stängt som vanligt under sommaren.

– Att restriktionerna kring resor inom Sverige lättats upp påverkar inte vårt beslut. Vi kommer att ha restaurangen stängd och hoppas i stället att fler besöker regionens etablerade krögare med huvudnäring i restaurangbranschen, betonar Elin.

Hernö Gin står rustade att växla upp snabbt igen och genomföra satsningen på besöksverksamheten så snart läget så snart läget i landet vänder, förhoppningsvis redan i höst. 

Ny presentbutik online samt provningar öppna för bokning.

I den nya verklighet som råder har Hernö Gin under våren påskyndat och genomfört en satsning på en webbshop. Under Öppet Hus samt andra event är glas en av de produkter som säljer bäst och nu finns de tillsammans med andra barrelaterade produkter tillgängliga att köpa online alla dagar, dygnet runt.

– Webbshopen är ett led i att möta den svenska marknadens ökade efterfrågan på kringprodukter från Hernö Gin. Nu är det inte bara våra besökare på plats som kan köpa dem, berättar Helena Johansson som ansvarar för webbförsäljningen på Hernö Gin.

– Du som tänkt besöka oss i sommar för att köpa glas och annat är i stället varmt välkommen att göra din beställning hemifrån via vår webbplats hernogin.com. Där hittar du också information om öppna provningar som hålls under sommaren, hälsar Helena.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren