2021-05-17 07:47Pressmeddelande

Hernö Gin släpper färdig Gin Cocktail: Word!

Last Word, ready to serve. Contains Hernö Navy Strength Gin, Chartreuse, maraschino.Last Word, ready to serve. Contains Hernö Navy Strength Gin, Chartreuse, maraschino.

Tisdagen den 25 maj lanserar Hernö Gin den första produkten i serien Hernö Gin Cocktails: Word! Word! är en buteljerad cocktail som innehåller Hernö Navy Strength Gin, Chartreuse och maraschinolikör. Hernö Gins tolkning av den klassiska cocktailen Last Word serveras enkelt med en isbit och/eller färskpressad lime. Nära tusen flaskor finns för beställning på Systembolaget från den 25 maj.

– Last Word är en klassisk cocktail som introducerades på barscenen i USA på 1920-talet av en man som var dåtidens motsvarighet till dagens ståuppkomiker; Frank Fogarty. Antar att namnet på drinken refererar till att han ville ha sista ordet, skrattar Jon.

– Det känns självklart att Word!, som är vår tolkning på denna klassiker, är först ut i vår serie med färdigblandade cocktails. Det är en av mina absoluta favoritcocktails, tillägger han.

Den första produkten i serien Hernö Gin Cocktails, lanseras 25 maj.
Word! är den första produkten i en planerad serie färdigblandade gincocktails som Hernö Gin kommer att lansera. Från tisdagen den 25 maj finns 996 flaskor för beställning via Systembolagets beställningssortiment.

– Lika delar gin, Grön Chartreuse, maraschinolikör och pressad lime är det klassiska receptet på en Last Word. Vi har använt vår Hernö Navy Strength Gin till Word! berättar Magnus Ernstsson, destillatör på Hernö Gin.

– Vi har gjort jobbet åt dig och blandat drinken, det enda du behöver tillsätta själv är färskpressad lime. Skaka med is och sila upp i ett glas, så är den färdig. En flaska räcker till sex eller sju cocktails, tillägger Magnus.

Serveringsförslag
Word!
60 ml Word! 
Servera i ett mindre glas med is. Rör 10–15 sekunder så att det blir riktigt kallt. 

The Last Word!
60 ml Word!
30 ml färskpressad lime
Skaka med is. Sila upp i ett kylt cocktailglas.

Word! Fizz
60 ml Word!
30 ml färskpressad lime
Sodavatten
Skaka med is. Sila upp i ett glas fyllt med is. Toppa upp med sodavatten.

Smakbeskrivning
Doft:
Stor doft av stjärnanis, kryddpeppar, rosmarin, mynta, mandel, kakao och körsbär.
Smak: Örtig, söt, mogen frukt, kanderade körsbär, anis, citronskal, pepparmynta, vanilj.

 
Lansering:
25 maj
Upplaga: 996 flaskor
Volym: 500 ml
Räcker till: 6–7 cocktails
Pris: 465 kr
Artikelnummer: 5225602Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpan- norna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren