2020-09-23 10:00Pressmeddelande

Hernö Gin skriver historia och blir återigen utsedd till världens bästa gin för en Gin & Tonic.

null

Juryn i världens största och mest prestigefulla sprittävling, International Wine and Spirits Competition (IWSC) har sagt sitt. I år gör du världens bästa Gin & Tonic på Hernö Old Tom Gin. Det är också första gången i världshistorien som tävlingen tilldelar ett destilleri den tyngsta utmärkelsen, en Trophy, två gånger i kategorin Gin & Tonic.

– Det här är helt galet! Jag tror knappt det är sant. Att få den här utmärkelsen ännu en gång… Det är det största av det största, skrattar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

– IWSC är ju för vår bransch vad en Oscar är för filmbranschen. Det här är riktigt stort, tillägger han.

IWSC är världens största och mest inflytelserika internationella sprittävling med över femtio års erfarenhet av branschen. I år har över 800 ginsorter bedömts av några av världens mest namnkunniga jurymedlemmar i en rigorös process med blindprovning i två steg. Först individuellt och sedan i en gemensam utvärdering.

Ett litet destilleri med stort hjärta
Det lilla destilleriet från Dala i Höga Kusten har sedan tidigare kunnat stoltsera med att ha vunnit tävlingens motsvarighet till Grand Slam och mottagit pris för World’s Best Contemporary Gin (2015), World’s Best Gin for a Gin & Tonic (2016) och World’s Best London Dry Gin (2017). Därtill utsetts till International Gin Producer of the Year av IWSC två gånger och årets småskaliga destilleri i världen. Första gången Hernö Gin mottog det ärorika priset för världens bästa gin för en Gin & Tonic var 2016. I dag sker det alltså igen.

– Det här blir andra gången inom ramen av fem år som vi får utmärkelsen. Det är en historisk bedrift. IWSC har aldrig tidigare i tävlingens historia tilldelat ett destilleri denna utmärkelse två gånger. Vi kan inte annat än tacka ödmjukast för all den fina uppmärksamheten, säger Jon.

– I det internationella sammanhanget är vi en liten aktör. Men med övertygelse, passion, själ och hjärta tar vi plats på den stora scenen. Och jag är så stolt över vad vi tillsammans åstadkommit på kort tid på Hernö Gin, tillägger han.

Så här gör du en prisbelönt Gin & Tonic
För att smaka på årets vinnarkombination rekommenderar vi att du använder dig av Hernö Old Tom Gin och Double Dutch Indian Tonic. Vill du däremot testa det vinnande bidraget från 2016 kombinerar du Hernö Dry Gin med Fever Tree Indian Tonic. Oavsett kombination ska du alltid ha mycket is och lagom mycket tonic. Fyll hela glaset med is, häll i 50 ml gin och tillsätt max 100 ml tonic. Toppa med en liten bit citronzest om du söker extra citrustoner.

– Vi får ofta frågan vilken tonic man ska använda till vår gin. Och här har vi nu två förslag på riktigt fina kombinationer, prisbelönta av internationella experter, säger Jon avslutningsvis.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren