2018-02-28 12:52Pressmeddelande

Hernö Gin passerar hundra tusen sålda flaskor och redovisar ett historiskt 2017.

null

För första gången i Hernö Gins historia såldes över hundra tusen flaskor på ett år under 2017. Året går till historien på fler än ett sätt: Försäljningen nära dubblerades och det ekonomiska resultatet ökade med 250 procent jämfört med föregående år. Med flera nya starka marknader och Hernö Gin på hyllan på samtliga Systembolag från den 1 december 2017 står Hernö Gin väl rustade för fortsatt positiv utveckling.Hernö Gin har också under året befäst positionen som Europas mest pr

För första gången i Hernö Gins historia såldes över hundra tusen flaskor på ett år under 2017. Året går till historien på fler än ett sätt: Försäljningen nära dubblerades och det ekonomiska resultatet ökade med 250 procent jämfört med föregående år. Med flera nya starka marknader och Hernö Gin på hyllan på samtliga Systembolag från den 1 december 2017 står Hernö Gin väl rustade för fortsatt positiv utveckling.

Hernö Gin har också under året befäst positionen som Europas mest prisbelönta gin för femte året i rad med ett flertal prestigefulla utmärkelser i internationella dryckestävlingar. Världens bästa Gin, Världens bästa Gin & Tonic, Världens bästa London Dry Gin och Årets ginproducent i världen, två gånger om, är några av dem.

För andra året i rad korades också Hernö Gin till världens bästa gin.

– Ginvärldens erkännande och de fina utmärkelserna stärker varumärket Hernö Gin, bidrar till ökad kännedom i världen och ger goda förutsättningar för vår framtida utveckling, konstaterar Jon Hillgren, grundare och vd för Hernö Gin.

Rekordartad försäljning och dubblering av personal.
Bokslutet visar på mycket goda ekonomiska resultat: De totala intäkterna ökade
med 7 721 tkr (93 procent) jämfört med föregående år, till totalt 16 046 tkr. Och resultatet ökade med 2 280 tkr (250 procent) jämfört med föregående år, till totalt 3 192 tkr.

Hernö Gin har också dubblerat antalet anställda under året från fyra till åtta personer för att möta behovet av den ytterligare produktionsökning vi står inför och trygga säkra leveranser i tid världen över.

Nya marknader med stark potential.
Hernö Gin har under året lanserat sina produkter på en handfull nya marknader. Särskilt intressanta aktörer är Australien som visar på en stor potential och en ny samarbetspartner i Storbritannien som redan nu vittnar om stark initiativkraft och utvecklingsförmåga.

Bidrar till regional destinationsutveckling.
Intäkterna från besöksverksamheten ökade med 66 procent jämfört med föregående år och Hernö Gin attraherade besökare från när och fjärran.

– Vi kommer att fortsätta att arbeta aktivt för att utveckla Härnösand och Höga Kusten som en internationell destination för ginskapande och ginupplevelser, säger Jon.

– Hernö Gin arrangerade den globala finalen av Hernö Gin Cocktail Awards 2017 i augusti med tävlande från fyra länder här i Höga Kusten. Ett mycket uppskattat arrangemang som jag ser fram emot att ta till en ännu högre nivå 2018, avslutar Jon.

Hernö Gin är Sveriges första renodlade gindestilleri, grundat 2011. I dag är Hernö Gin Europas mest prisbelönta och världens bästa gin. Ett ekologiskt och hantverksmässigt skapat gin smaksatt med naturliga örter och kryddor. Och med den allra viktigaste ingrediensen: Passion.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren