2022-07-01 05:00Pressmeddelande

Hernö Gin överträffar eget rekord i Global Gin Masters. Tre år i rad.

– I have never seen anything like this, what the devils is going on? Så inledde representanten för The Spirits Business Global Gin Masters när han i fjol ringde för att personligen meddela resultatet. I år toppar Sveriges ledande gindestilleri sitt eget resultat med ytterligare en Master och en Gold. Av 55 utdelade mästartitlar bland 513 tävlingsbidrag tar Hernö Gin hem åtta och utöver det hela fjorton guld. Samtliga inskickade bidrag belönas med en eller flera av dessa valörer.

“Truly exceptional results” konstateras det när Hernö Gin för tredje året i rad tar rekord och skriver ginhistoria i en av branschens största magasins egen tävling, Global Gin Masters. Årets antal deltagande bidrag är det största på femton år i tävlingen, vars representant också rapporterar att de ser en kvalitetshöjning som visar att deltagande destillerier arbetar med att utveckla och förbättra sina produkter.

– Med de rapporter vi får från Gin Masters kan jag konstatera att vi i branschen verkligen tar vårt gin på allvar och brinner för fortsatt utveckling av högkvalitativa produkter världen över. Det innebär också att konkurrensen ökar i tävlingssammanhang, därför är jag extra stolt över årets resultat som visar att vi är unika och sticker ut på en exceptionell nivå, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Master och Gold till samtliga tävlingsbidrag från Hernö Gin.
Samtliga produkter som Hernö Gin skickade in till tävlingen tar hem medalj i lägst klassen guld. Hernö Old Tom Gin belönas med mästartitlar i två kategorier tillsammans med Hernö Navy Strength Gin och Hernö Juniper Cask Gin.

– Litet extra roligt är det att vår nya produkt, Hernö Swedish Capital Gin som endast serveras på Hernö Gin Bar i Stockholm, får en Master i kategorin London Dry första gången den är med och tävlar, konstaterar Johan Wester, tävlingsansvarig på Hernö Gin.

– Med årets åtta mästartitlar har destilleriet totalt 44 Masters sedan 2016. Inget annat destilleri i världen har nått sådana framgångar i tävlingens historia, summerar Johan.

Årets resultat:
Hernö Navy Strength Gin: 2 Master, 2 Gold.
Hernö Old Tom Gin: 2 Master, 2 Gold.
Hernö Juniper Cask Gin: 2 Master.
Hernö Pink BTL Gin: 1 Master, 3 Gold.
Hernö Swedish Capital Gin: 1 Master.
Hernö Dry Gin: 7 Guld.

Årets Masters per kategori:
Hernö Navy Strenght Gin: Ultra Premium Master & Navy Strength Master.
Hernö Old Tom Gin: Super Premium Master & Old Tom Master.
Hernö Juniper Cask Gin: Ultra Premium Master & Cask-Aged Master.
Hernö Pink BTL Gin: Super Premium Master.
Hernö Swedish Capital Gin: London Dry Master.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren