2024-02-22 22:48Pressmeddelande

Hernö Gin och grundaren Jon Hillgren storvinnare i World Gin Awards

Jon Hillgren Master Distiller 2024

The Gin Guild utser Hernö Gin till Distiller of the year och grundaren Jon Hillgren till Master Distiller of the Year vid årets Icons of Gin Awards. Hernö Gin som har en imponerande lista av utmärkelser och kan titulera sig världens mest prisbelönta destilleri kan i och med detta addera två av de absolut tyngsta titlarna till samlingen. Destilleriets Hernö Navy Strength Gin utsågs samtidigt till World’s Best Navy Gin vid World Gin Awards 2024.

Jon grundade Sveriges första gindestilleri Hernö Gin 2011. Intresset för gin fick han under sin tid som bartender på The Coach & Horses Soho i London 1999. Redan där och då började en idé om att skapa världens bästa gin att gro. En idé som så småningom förde honom tillbaka till hemtrakterna i Dala strax utanför Härnösand. Det är en överlycklig Jon som från London meddelar utfallet på kvällens prisutdelning i staden där allt egentligen började för 25 år sedan. 

- Det är helt galet att plocka hem de här titlarna. Det känns otroligt hedrande att se sitt namn bland stora ikoner i ginvärlden, flera av dom är både kollegor och förebilder. Det visar än en gång att det vi gör hemma i Sverige är riktigt bra. Att vi dessutom utses till årets destilleri är enormt stort. Det här är en laginsats, jag har ett helt otroligt gäng runt mig i Härnösand och på baren i Stockholm och båda priserna är lika mycket deras som mitt, säger Jon Hillgren. 

Icons of Gin Awards och World Gin Awards prisar gindestillerier från hela världen. Tävlingens expertpanel utvärderar och hyllar de allra bästa människorna, produkterna och platserna i ginvärlden. Det här är andra gången Hernö Gin tar hem titeln som Distiller of the year och första gången Master Distiller of the year. Tidigare vinnare har varit Cameron Mackenzie, Four Pillars Australien (2023), Tim Boast, Never Never Distilling Co. Australien (2022) och Lesley Gracie Hendrick's Gin Skottland (2021). 

Vid World Gin Awards 2024 tog Hernö Gin även hem titeln World’s Best Navy Gin med sin Hernö Navy Strenght Gin. Tävlingen är en av de mest prestigefyllda med bidrag från hela världen. En expertjury blindtestar och poängsätter gin från hela världen. De med högst poäng utses till World’s Best Gin i respektive tävlingskategori.


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Emelie Kjaergaard
Head of Communications
Emelie Kjaergaard