2019-09-06 12:25Pressmeddelande

Hernö Gin nominerat till Årets Härnösandsföretag.

null

När Härnösands kommun offentliggör de nominerade till den nya utmärkelsen Årets Härnösandsföretag är Hernö Gin en av finalisterna. Priset tilldelas ett företag som synliggjort Härnösand utanför kommunens gränser, har ett hållbart fokus i verksamheten samt verkar för jämställdhet och mångfald. Vinnaren offentliggörs den 4 oktober på Härnösands Företagsgala.

– Det känns ärofullt att bli nominerad till ett så fint pris där parametrar som miljö, hållbarhet, jämställdhet och mångfald ligger till grund för bedömningen tillsammans med ekonomi och att vi sätter Härnösand på kartan i världen, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Öppnar upp för att synliggöra fler.

Årets Härnösandsföretag är en ny priskategori som ersätter Årets Tillväxtföretag och har mindre fokus på tillväxt i syfte att öppna upp för fler att kvalificera sig till tävlingen. Det nya priset kommer att tilldelas ett företag som synliggjort Härnösand utanför stadens gränser samt har en hållbar ekonomi.

– Vi har många fina företag i regionen som tillsammans bygger bilden av Härnösand utåt och det är viktigt att synliggöra fler. Bedömningskriterierna för Årets Härnösandsföretag har mer själ och hjärta än ett rent tillväxtfokus och det tycker jag är en bra utveckling, konstaterar Jon.

Hemmamarknaden har nominerat.

Nomineringen till Årets Härnösandsföretag är öppen för allmänheten med röstning via sociala kanaler. De företag som står som finalister utöver Hernö Gin är Westerlinds och AF Härnösand Byggreturer AB. Dessa har valts ut av en jury bestående av representanter från företagsorganisationer, Härnösands kommun och Region Västernorrland utifrån nedanstående bedömningskriterier.

– Vi är oerhört glada över att ha blivit nominerade av vår hemmamarknad. Härnösandsborna är jätteviktiga ambassadörer för oss och de känner engagemang, delaktighet och stolthet över det vi gör. De hjälper oss sprida bilden av Hernö Gin och Härnösand utanför stadens gränser. Så ett stort tack till alla som nominerat oss och andra som följer oss på vägen, avslutar Jon.

Vinnaren av Årets Härnösandsföretag offentliggörs den 4 oktober på Härnösands Företagsgala tillsammans med en rad andra företagarpriser.

Bedömningskriterier för Årets Härnösandsföretag:

  • Ekonomi: Företaget bör ha en god ekonomi, följa gängse lagar och riktlinjer.
  • Miljö och hållbarhet: Företaget bör följa miljölagstiftning och god miljöhantering. Ha ett hållbart förhållningssätt i personalpolitik såväl i företagets varumärkesarbete.
  • Jämställdhet och mångfald: Företaget bör ha ett dokumenterat arbetssätt som stärker att det är en jämlik arbetsplats öppen för mångfald.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren