2018-03-21 08:27Pressmeddelande

Hernö Gin mönstrar på som medarrangör till Sveriges första renodlade ginkryssning.

null

Den första juni arrangerar Hernö Gin i samarbete med Birka Cruises Sveriges första renodlade ginkryssning i Stockholms skärgård. Under kryssningen sker lanseringen av ett unikt Hernö Gin som är en specialutgåva för Birka, samt en Hernö Gin-inspirerad snus från Swedish Match som endast finns tillgänglig på marknaden under denna kryssning.Tillsammans med Hernö Gin kommer två andra svenska ginproducenter att delta vid en ginmässa ombord: Norrtelje Brenneri och Stockholm Bränneri.

Den första juni arrangerar Hernö Gin i samarbete med Birka Cruises Sveriges första renodlade ginkryssning i Stockholms skärgård. Under kryssningen sker lanseringen av ett unikt Hernö Gin som är en specialutgåva för Birka, samt en Hernö Gin-inspirerad snus från Swedish Match som endast finns tillgänglig på marknaden under denna kryssning.

Tillsammans med Hernö Gin kommer två andra svenska ginproducenter att delta vid en ginmässa ombord: Norrtelje Brenneri och Stockholm Bränneri. Ett tjugotal olika ginsorter kommer att finnas tillgängliga för provning och flera av fartygets barer kommer under denna resa att profileras om till ginbarer bemannade med bartenders som vet att blanda en god gincocktail.

– Vi är stolta över att svenska eliten av gindestillerier deltar på ginkryssningen. Svenska gindestillerier, med världsberömda Hernö Gin i spetsen, står för kvalitet och hantverk i världsklass, säger Marcus Hammarström, marknadschef Birka Cruises.

Cocktailskola med Hernö Gin ombord

Hernö Gin kommer att hålla en cocktailskola under ledning av Emil Åreng, Head of First Impressions på Hernö Gin, som utsågs till Nordens bästa bartender 2016. Emil har dessutom skrivit en cocktailbok som vann pris för världens bästa cocktailbok 2017 och en ny är på gång.

– Emil är en välmeriterad bartender, en skön kille och en härlig entertainer. Han kommer att guida dig genom grunderna för hemmabaren och visa att det här med cocktails inte är svårt. Du som anmäler dig till cocktailskolan kommer att ha väldigt roligt, lära dig mycket och inte bli besviken, garanterar Jon, grundare och vd på Hernö GIn.

Premierar hemmapubliken med extrainsatta bussar från Härnösand.

Exklusivt för denna kryssning kommer det att gå extrainsatta bussar från Härnösand till Birka Cruises terminal i Stockholm där kryssningsfartyget väntar.

- Med detta vill vi premiera vår trogna hemmapublik som följt vår resa och hejat på oss hela vägen från start till den position vi har i dag som världens bästa gin. Vi hoppas att många tar tillfället i akt till en unik ginkryssning och att vi ses ombord, hälsar Jon Hillgren.

Läs mer:
www.hernogin.com/events
www.birka.se/kryssningar/ginkryssning

Hernö Gin är Sveriges första renodlade gindestilleri, grundat 2011. I dag är Hernö Gin Europas mest prisbelönta gin. Ett ekologiskt och hantverksmässigt skapat gin smaksatt med naturliga örter och kryddor. Och med den allra viktigaste ingrediensen: Passion.


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren