2021-09-20 05:49Pressmeddelande

Hernö Gin lanserar ny färdig cocktail: Mart!nez

Måndagen den 27 september lanserar Hernö Gin den andra produkten i serien Hernö Gin Cocktails: Mart!nez Hernö Old Tom Gin i kombination med Mancino Vermouth Rosso Amaranto, maraschinolikör och några stänk bitter är Hernö Gins twist på den klassiska cocktail som skapades som en variant på Manhattan i slutet på 1800-talet.

– Varje bartenderproffs har sitt eget recept på en Martinez. Vi har skapat vår stora favorit i samarbetet med Italienska Mancino, vars Vermouth Rosso vi valt att jobba med, berättar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Den andra produkten i serien med cocktails färdiga att servera.
Mart!nez är den andra produkten i Hernö Gins serie med färdigblandade gincocktails och den första produkten Word! lanserades i maj i år. Måndagen den 27 september sker den limiterade lanseringen av 1 250 flaskor Mart!nez och beställning sker via Systembolagets beställningssortiment.

– Syftet med den här produktserien är att underlätta för dig som inte provat att göra klassiska cocktails tidigare. Du behöver bara köpa en produkt. Om du gillar vår Mart!nez är nästa steg är att investera i de olika ingredienser du behöver och skapa din egen Martinez, berättar Jon.

Mart!nez är skapad med Hernö Old Tom Gin som utgångspunkt.
Från start var Martinez en cocktail baserad på Genever, men så småningom började man använda Old Tom Gin i stället. Med den historiska kopplingen är valet naturligt att utgå från Hernö Old Tom Gin i den Mart!nez som nu lanseras.

– Mancino Vermouth Rosso Amaranto som är den vermouth vi valt att arbeta med gifter sig bra med smakprofilen på Hernö Old Tom Gin. Dessa två tillsammans med maraschinolikör och bitter ger en Martinez som vi är riktigt nöjda med i en buteljerad cocktail som är färdig att dricka, berättar Magnus Ernstsson, destillatör på Hernö Gin.

Hernö Gin Mart!nez serveras i all enkelhet kyld över en bit is i ett vackert glas.

Mart!nez, Hernö Gin Cocktail.
Lansering: 27 september
Upplaga: 1 250 flaskor
Volym: 500 ml
Alk./Vol: 35%
Räcker till: 6–7 cocktails
Pris: 482 kr

 


Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige. Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpan- norna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren