2016-09-13 19:39Pressmeddelande

HERNÖ GIN LANSERAR GIN FRÅN HÖGA KUSTEN VID ÅRLIG COCKTAILTÄVLING

Under tre år har Hernö Gin arrangerat Hernö Gin Cocktail Awards i Stockholm, nu flyttas tävlingen där några av Sveriges främsta bartenders tävlar i att blanda Sveriges bästa cocktails till Höga Kusten. 

- Det känns helt rätt att ta tillbaka tävlingen till rötterna säger Jon Hillgren på Hernö Gin.

Att Höga Kusten blivit synonymt med spännande naturupplevelser och prisbelönta drycker har nog inte undgått någon. Men just kombinationen har låtit väntat på sig. Tills nu. I höst får vi stifta bekantskap med en spännande kombination av natur och drinkar under Hernö Gin Cocktail Awards.

- Vi har bjudit in några av Skandinaviens ledande bartenders till Höga Kusten för att låta de tävla i att blanda den godaste cocktailen baserade på vad naturen har att erbjuda, säger Jon Hillgren grundare av Hernö Gin.

Tävlingen har tidigare ägt rum i Stockholm men nu väljer man att flytta hem tävlingen till Höga Kusten i samband med att man även lanserar en helt ny gin baserad på råvaror från Höga Kusten.

- Det känns helt rätt att flytta tävlingen till Höga Kusten, säger Jon och fortsätter, det är här vi har våra rötter och det är en fantastisk plats att visa upp för Sveriges bartenders.

Just kopplingen till naturen har varit viktig, därför har Hernö Gin valt att samarbeta med FriluftsByn som blivit en samlingsplats för Svenskt friluftsliv.

- Friluftsliv handlar om så mycket mer än att förflytta sig i naturen, säger Jerry Engström på FriluftsByn, ute i naturen väntar upplevelser och oväntade möten som ofta ger upphov till vilda idéer. Detta är ett utmärkt exempel på det och biljetterna börjar redan ta slut.

Hernö Gin Cocktal Awards äger rum söndagen den 25:e September i FriluftsByn.
Biljetter kostar mellan 390 och 590 kr.
Läs mer på www.cocktailawards.com


Om Hernö Gin

Hernö Gin har tilldelats 68 Master- and Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar. World’s best Gin 2017 och 2018, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year både 2017 och 2016 är några av dem.


Kontakt

Jon Hillgren
Founder
Jon Hillgren